Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom.
Ingrediencie:
- 200 g bezlepkových čínskych rezancov
- 200 g mäsa (napríklad kuracie prsia alebo bravčové mäso), nakrájané na tenké plátky
- 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na tenké prúžky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 paprika (akákoľvek farba), nakrájaná na tenké prúžky
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný na jemné kúsky
- 2 lyžice bezlepkovej sójovej omáčky
- 2 lyžice rybieho prípravku
- 2 lyžice oleja na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Postup:
- V hrnci varíme bezlepkové čínske rezance podľa inštrukcií na obale. Keď sú rezance uvarené, opláchneme ich studenou vodou a necháme odkvapkať.
- Na panvici rozohrejeme olej na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán, kým nie je úplne prepečené.
- Pridáme mrkvu a papriku a dusíme ich približne 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Pridáme bezlepkovú sójovú omáčku, rybie prípravky, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame.
- Nakoniec pridáme už uvarené čínske rezance a všetko spolu opečieme ešte približne 3-5 minút, kým sa všetky ingrediencie dobre prepoja.
Hotové bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom môžete podávať hneď. Dobrú chuť!