Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom.

 

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkových čínskych rezancov
  • 200 g mäsa (napríklad kuracie prsia alebo bravčové mäso), nakrájané na tenké plátky
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na tenké prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 paprika (akákoľvek farba), nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný na jemné kúsky
  • 2 lyžice bezlepkovej sójovej omáčky
  • 2 lyžice rybieho prípravku
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom

Postup:

  1. V hrnci varíme bezlepkové čínske rezance podľa inštrukcií na obale. Keď sú rezance uvarené, opláchneme ich studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. Na panvici rozohrejeme olej na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán, kým nie je úplne prepečené.
  4. Pridáme mrkvu a papriku a dusíme ich približne 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Pridáme bezlepkovú sójovú omáčku, rybie prípravky, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame.
  6. Nakoniec pridáme už uvarené čínske rezance a všetko spolu opečieme ešte približne 3-5 minút, kým sa všetky ingrediencie dobre prepoja.

Hotové bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom môžete podávať hneď. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *