Ak hľadáte recept na chrumkavú kuracinu ázijským spôsobom, tu je jednoduchý a chutný recept:
Zložky:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1/2 šálky kukuričnej múky
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky soľ
- 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
- 1/4 čajovej lyžičky mletej červenej papriky
- 2 vajcia
- olej na vyprážanie
Chrumkavé kura na ázijsky spôsob
Postup:
- Kuracie mäso umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
- V mise zmiešajte kukuričnú múku, hladkú múku, soľ, korenie a červenú papriku.
- V inej mise rozšľahajte vajcia.
- Kúsky kuracieho mäsa ponorte najprv do vajec a potom do zmesi múky, aby boli dôkladne obalené.
- V hrnci zahrejte dostatočné množstvo oleja na vyprážanie.
- Jeden kúsok kuracieho mäsa vložte do horúceho oleja a vyprážajte ich po malých dávkach, aby boli rovnomerne vyprážané. Vyprážajte asi 4 – 5 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu a krehkú konzistenciu.
- Vybrané kúsky vykĺznite z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku.
- Postup opakujte s ďalšími kúskami kuracieho mäsa, až kým nevyprážite všetko.
- Chrumkavá ázijská kura je hotová na servírovanie. Môžete ju podávať s ryžou, zeleninou alebo ázijskými omáčkami.
Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť lahodnú chrumkavú kuru ázijským spôsobom!