Thajské kuracie kari recept

Thajské kuracie kari recept na moje tri spôsoby.

Korenie kari pochádza pôvodne z Indie, no dnes to už pozná snáď každý. Kari je istým druhom ragú, čiže rôznych druhov mäsa, rýb či zeleniny, ktoré sú podávané v hustej omáčke. Ako príloha slúži väčšinou ryža.

Na prípravu potreujeme:

  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu oleja
  • voda
  • zeleninový bujón
  • 1 téglik smotany na varenie (môže byť aj iná)
  • kari korenie, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ
  • 1 kg kuracích pŕs

 

Thajské kuracie kari recept

Ako prvé si ošúpem cibuľu, ktorú nakrájam na jemné malé kúsky. Potom si poriadne umyjem kuracie mäso, ktoré očistím a nakrájam na menšie kocky. Ak mate radšej väčšie kúsky mäsa, kľudne nekrájajte veľmi malé. Prichystám si wok panvicu, na ktorej rozohrejem olej a následne pridám nakrájané kuracie mäso.

Dochutím ho soľou, čiernym mletým korením, červenou paprikou a kari korením. Chvíľu mäsko opražím za občasného premiešania. Následne ho za stáleho miešania zalejem šálkou vody a pridám bujón. Takto to nechám až do varu. Keď nám začne mäsko vrieť, prilejem smotanu a premiešam.

Takto sa nám prepoja všetky chcené chute. Nechám zasa do zovretia a odstavím z ohňa. Kari sa väčšinou podáva s ryžou, my takto pripravené mäsko preferujeme s basmati. No aj s cestovinami či domácimi haluškami nič nepokazíte. Dobrú chuť.

Notáľaj a klikaj aj na túto dobrôtku: kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom.

 

2) Thajské kuracie kari recept

Pri druhom recepte budeme potrebovať:

  • 700 g kuracích pŕs (alebo stehien)
  • 200 g ryže
  • 500 g brokolice
  • 500 ml vody (alebo vývaru)
  • 4 ČL červenej rasci
  • 1/2 PL soli
  • 41 PL rastilnného oleja
  • 1 ks malej cibule
  • 2 ks strúčikov cesnaku
  • kokosové mlieko
  • soľ

 

Ja ryžu robím tak, že ju prv opláchnem a potom ju opražím na oleji v hrnci. A zalejm teplou vodou.
Vedeli ste, že:

  • dlhozrnú ryžu varíme v pomere 2 ku 1,
  • guľatozrnú ryžu v pomere 1/4 ku 1.

Varím jú na malom plameni a nezabudnite posoliť no niekto pridáva aj šafrán. Niektorú guľatozrnú ryžou je dobre podliať 5 lyžicami vody alebo vývaru na viac. Dovarenú ryžu odstavte z plameňa a necháme zakrytú dôjsť 10 minút.

V hrnci som si opražila na rastlinnom oleji na drobno nasekanú cibuľu. Potom si pridala kuracie prsia naskenaá na kocky. Po 8 minútach praženia na miernom plameni som prdiala rúžičky borolice a soľ. zaliala som to trochou kokosového mlieka. No môžete pridať aj smotanu na varenie.

Po zmäkknutí broklice môžeme trocha doliať vody ak sa nám veľa štavy doaprilo. No ak to máme riedke tak nedolievjte mlieko dajte radšej solamil na zhustnutie.
Po dovarení odstavíme z plameňa a podávame s ryžou. Dobrú chuť.

 

3) Videorecept: Thajské kuracie kari recept

????️ Thajské kuracie červené kari

 

Thajské kari s kokosovym mliekom

Ak si chcete pripraviť toto jedlo s kokosovým mliekom, alebo inou alterntívou. Tak na tom nič nie je ťažké.
Pripravíte to presne podľa receptu, ako to ukazuje vyššie.Stačí len do omáčky k mäsu pridať trocha kokosového mlieka.

Každému tento recept chutí inak a každý ho pripraví inak.
Preto pridajte toľko mlieka, tak aby to vám chutilo. Nie je na tom nič zložité.

Ak by ste to s mliekom prehanli tak pridajte viac kari.
Ak bude omáčka pom mlieku troška sladká, tak ho zjemnitla plátkami masla a dokorente a prípadne dosoľte.
Prípadne troškou smotany.

A je to! Dobrú chuť praitelia. Sledujte môj blog aj naďalej. Budem vám za to veľmi vďačná.
Taktiež nižšie môžete bezplatne zanechať komentár s tým ako sa vám páčil tento recept. Každý jeden si prečítam a osobne naň odpoviem. Krásne ďakujem.

 

Thajské kuracie kari recept so smotanou

4) Thajské kuracie kari recept so smotanou

Potrebné ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica oleja
  • voda
  • zeleninový bujón
  • 1 téglik smotany na varenie (môže byť aj iná)
  • kari korenie, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ
  • 1 kg kuracích pŕs
  1. Ošúpeme a nakrájame cibuľu na jemné malé kúsky.
  2. Mäso dobre umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kocky.
  3. Rozohrejeme olej na wok panvici a pridáme nakrájané kuracie mäso.
  4. Mäso dochutíme soľou, čiernym mletým korením, červenou paprikou a kari korením. Opražíme ho za občasného premiešania.
  5. Zalejeme mäsko šálkou vody a pridáme bujón. Necháme variť, až kým mäso nezačne vrieť.
  6. Keď mäsko vrie, pridáme smotanu a premiešame. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.
  7. Kari môžeme podávať s ryžou, basmati je vhodnou voľbou. Ale skvelo sa hodí aj s cestovinami či domácimi haluškami. Dobrú chuť!

 

Recept s brokolicou

5) Recept s brokolicou

Potrebné ingrediencie:

  • 700 g kuracích pŕs (alebo stehien)
  • 200 g ryže
  • 500 g brokolice
  • 500 ml vody (alebo vývaru)
  • 4 ČL červenej papriky
  • 1/2 PL soli
  • 41 PL rastlinného oleja
  • 1 ks malej cibule
  • 2 ks strúčikov cesnaku
  • kokosové mlieko
  • soľ
  1. Ryžu opláchneme a opražíme na oleji v hrnci. Zalejeme teplou vodou.
  2. V hrnci na oleji opražíme na drobno nasekanú cibuľu a pridáme nakrájané kuracie prsia.
  3. Po 8 minútach pridáme do panvice rúžičky brokolice a soľ. Zalejeme kokosovým mliekom alebo smotanou na varenie.
  4. Ak sa nám veľmi zhustí omáčka, môžeme pridať trochu vody alebo vývaru. Ak je omáčka riedkejšia, pridáme lyžicu múky na zhustenie.
  5. Po dokončení varenia odstavíme z plameňa a podávame s ryžou. Dobrú chuť!

 

Ďakujeme za sledovanie nášho blogu a ak máte akékoľvek otázky alebo komentáre, neváhajte sa podeliť s nami.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *