Kuracie soté na čínsky spôsob

Chceli by ste recept na kuracie soté na čínsky spôsob? Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na malé kúsky)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná na polmesiačiky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na tenké pásiky)
  • 1 mrkva (nakrájaná na tenké pásiky)
  • 100 g hrášku (môže byť čerstvý alebo mrazený)
  • sójové klíčky (pokvapkané)

 

Kuracie soté na čínsky spôsob

Postup:

  1. V miske si zmiešajte sójovú omáčku, ryžový ocot a kukuričný škrob. Pridajte kuracie mäso a nechajte ho marinovať aspoň 15 minút.
  2. Na panvici zohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájanú papriku, mrkvu a hrášok a povarte pár minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Pridajte marinované kuracie mäso a všetko dobre premiešajte. Pokračujte varením, kým sa kuracie mäso neupraví a získajte žiadanú konzistenciu.
  5. Na záver pridajte soyové klíčky a ešte chvíľu povarte.
  6. Podávajte ako hlavný jedlo s ryžou alebo rezancami. Dobrú chuť!

Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *