Dnes si uvaríme skvelý recept.
Potrebné ingrediencie:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 1 citrón (šťava z neho)
- 2 lyžice čerstvého nasekaného petržlenu
Kuracie prsia na olivovom oleji
Postup:
- Kuracie prsia si očistite a osušte.
- Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja na panvici na strednom plameni.
- Pridajte kuracie prsia na panvicu a opečte ich z oboch strán dozlatista.
- Znížte teplotu na stredný plameň a pridajte zvyšný olivový olej na panvicu.
- Pridajte cesnak a orestujte ho spolu s kuracím mäsom asi 1 minútu.
- Počas restovania pridajte soľ, korenie a citrónovú šťavu na panvicu.
- Pokračujte v pečení na miernom plameni, kým kurací rezeň nie je úplne prepečený (interná teplota by mala dosiahnuť 75 °C).
- Posypte čerstvým petržlenom a nechajte chvíľu odpočívať pred servírovaním.
Dobrú chuť!