Kuracie prsia teriyaki

Prepáčte, ale som virtuálny asistent pre písanie článkov a nemôžem vám pripraviť jedlo. Ak však hľadáte recept na kuracie prsia teriyaki, tu je jednoduchý návod:

Potrebujete:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 1/2 šálky teriyaki omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku (meď)
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 2 lyžice sezamových semien (opciálny príspevok)

 

Kuracie prsia teriyaki

Postup:
  1. V miske zmiešajte teriyaki omáčku, med, cesnak a zázvor.
  2. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Do misy s omáčkou pridajte kuracie plátky a dôkladne ich ponorte, aby sa omáčka rovnomerne rozprestre .
  4. Zakryte misu potravinovou fóliou a nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút, ak máte viac času, môžete nechať kuracie prsia marinovať aj cez noc.
  5. Neskôr rozpálte panvicu s trochou oleja na strednom ohni.
  6. Vyberte kuracie prsia z marinády a pridajte ich na panvicu. Opečte na jednej strane asi 3-4 minúty, potom ich obráťte a opečte aj druhú stranu.
  7. Po dosiahnutí vnútornej teploty 75°C sú kuracie prsia hotové. Môžete ich servírovať s ryžou, čerstvou zeleninou alebo posypať sezamovými semienkami pre extra chuť.

Dúfam, že vám tento jednoduchý recept vyhovuje!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *