Bezlepkové parené buchty

Samotný názov “bezlepkové parené buchty” naznačuje, že ide o narastený dezert, ktorý je prispôsobený pre ľudí s celiakiou alebo pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku z iných dôvodov. Bezlepkové parené buchty sú vo všeobecnosti vyrobené zo špeciálnej bezlepkovej múky a iných prísad, ktoré nahrádzajú lepok v recepte.

Ak sa chcete pokúsiť pripraviť bezlepkové parené buchty, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 250 g bezlepkovej múky (napr. kukuričnej, ryžovej alebo ďalších bezlepkových múk)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžica cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka (alebo bezlepkového mlieka)
  • 2 lyžice rozpusteného masla

 

Bezlepkové parené buchty

Postup:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  2. Oddelte žĺtky od bielkov a vymiešajte žĺtky s mliekom a rozpusteným maslom.
  3. Pridajte kvásku z vajec do suchej zmesi a premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
  4. Bielky vymiešajte na tuhý sneh a opatrne ich primiešajte do cesta.
  5. Ohrejte pareničný hrnec a varte vodu. Ak nemáte pareničný hrniec, môžete použiť hrniec s cedníkom a pokrievkou.
  6. Varešky tvarujte lyžicou a vložte ich do pareniča. Pokryte hrniec a varíme 10-15 minút, alebo kým buchty nie sú naduté a pevné.
  7. Hotové bezlepkové parené buchty môžete posypať práškovým cukrom alebo podávať s džemom, čokoládovou polevou alebo šľahačkou.

Vzhľadom na individuálne preferencie môžete experimentovať s rôznymi prísadami a dochucovať buchty podľa vlastného vkusu. Prajeme vám úspech pri príprave bezlepkových parených buchiet!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *