Najlepšie hranolky z batátov

Batáty su zemiaky, ktoré majú sladkú chuť kvôli fruktóze, glukóze a sacharóze. Batáty obsahujú v šupke veľa prospešných látok, preto ich pripravujem stále so šupkou. Telu tak dodáme potrebné vitamíny a minerály. Tieto zemiaky posilňujú imunitu, čo je v tomto období pre nás veľmi prospešné.

 

Hranolky z batátov

Batátové hranolky

Hranolky z batátov sú vynikajúcou alternatívou klasických zemiakových hranoliek. Majú sladkú chuť a zároveň sú veľmi zdraviu prospešné. Tu je jednoduchý recept na prípravu najlepších hranoliek z batátov:

Suroviny:

  • 2 väčšie batáty
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predohrejte rúru na 220°C.
  2. Batáty dôkladne očistite a umyte. Nemusíte ich šupkať, pretože šupka obsahuje veľa živín.
  3. Batáty nakrájajte na tenké prúžky, čo najrovnakých hrúbok.
  4. V miske premiešajte batátové prúžky s olejom, soľou a korením.
  5. Poriadne premiešané hranolky rozložte na plechy vyložené papierom na pečenie.
  6. Pečte vo vyhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým nie sú pekne zlatohnedé a vonia z nich.
  7. Hotové hranolky vyberte z rúry a podávajte ihneď.

Môžete ich podávať s domácou paradajkovou omáčkou, jogurtovým dipom alebo akoukoľvek omáčkou podľa vašej chuti. Vychutnávajte si tieto skvelé hranolky ako zdravú a chutnú alternatívu klasických hranoliek!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *