Morčacie mäso na šťave
Poraste mi nejaký tip, čo sa Vám osvedčil v kucyni. Rada by som vydala maličký článok, pre mladé gadinky, ktoré sa ešte len učia vareniu. Taký mali pomocník od nás všetkch zadarmo.
Ale tak poďme na to varenie. Opäť jednoduché a hlavne chutné jedlo do pár minút. A jasné, že vhodné na kadžá deň.
Potrebujeme:
- morčacie mäso
- cibľu
- kyslú smotanu
- hladkú múku
- maslo / olej (iný tuk)
- mleté sladká paprika
- mleté čierne korenie, soľ
Morčacie mäso na šťave
- Do kastrolu si dajte tuk (olej maslo) na ktorom orestujete na jemo pokrájanú cibuľku. Po tom, čo cibuľa zozlatie, tak pridám troška papriky a hneď ju zalejem vodou, aby nezhorkla.
- Medzi tým som si umyla, oblanila a na kocky nakrájala mäso. Morčacie mäso som pridala do hrnca a na vyššom plameni zatiahla. Po tom som znížila na plameň a robila do mäkka pod pokrievkou.
- Mäso som si dala stranou (vybrala z hnrca – môžete nemustíte). Maslo som si vymiešala s hladkou múkou, alebo vodu s hladkou múkou a primiešala do hrcna. Zahustená omáčkú dochutím smotanou na varenia, troškou soli, mletým čierným korením a podľa potreby aj mletou červenou paprikou.
- Trcoha prevrie a vrátime mäso späť. Odstavíme z plameňa podávame s cestovonou alebo haluškami.
Dobrú chuť priatelia.
Morčacie mäso na šťave (foto: rád varím!
[penci_recipe]
0 Comments