Morčacie mäso na šťave

Poraste mi nejaký tip, čo sa Vám osvedčil v kucyni. Rada by som vydala maličký článok, pre mladé gadinky, ktoré sa ešte len učia vareniu. Taký mali pomocník od nás všetkch zadarmo.

Ale tak poďme na to varenie. Opäť jednoduché a hlavne chutné jedlo do pár minút. A jasné, že vhodné na kadžá deň.

Morčacie mäso na šťave

Vyskúšaj aj videorecept.

Morčacie prsia v šampiňónovej omáčke | Roman Paulus | Kuchyna Lidla

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept pre mladých gadžiniek, môžem vám odporučiť jedlo, ktoré si zamiluje každý. Ide o morčacie mäso na šťave.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice rajčinovej pasty
  • 1 lyžičku sladkej papriky
  • 1 lyžičku majoránky
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
  • 250 ml vývaru (mäsový alebo zeleninový)
  • 1 lyžicu hladkej múky

Postup:

  1. Mäso si poriadne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ho na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne ich nakrájame.
  3. Do hrnca pridáme olej a zohrejeme ho na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  4. Potom pridáme mäso a za stáleho miešania ho opečieme z každej strany, až kým sa nezmení farba na vonkajšej strane.
  5. Pridáme rajčinovú pastu, sladkú papriku, majoránku, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame.
  6. Postupne pridáme vývar a premiešame. Ovplyvňuje veľkosť kúskov mäsa, ale aj vaše chute, takže ak budete mať menej mäsa, vývaru pridáte menej. Asi 250 ml by malo stačiť.
  7. Jedlo dusíme na miernom ohni, až kým mäso nie je mäkké a šťava sa nezredukuje na požadovanú konzistenciu, to znamená, kým šťava neníde.
  8. Ak žiadate väčšiu hustejšiu šťavu, môžete ju zahustiť hladkou múkou. Nätepovávame malé množstvo šťavy a pomaly ju nalejeme do hrnca s mäsom. Všetko dobre premiešame.
  9. Počkáme, kým jedlo krátko prevrie a šťava sa zahustí.
  10. Morčacie mäso na šťave je hotové! Môžete ho podávať s ryžou, opekanými zemiakmi alebo šalátom.

Tento recept je rýchly a jednoduchý na prípravu, ideálny pre tých, ktorí sa ešte len učia variť. Nech sa vám dobre darí a vychutnajte si morčacie mäso na šťave!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *