Chutná Vareška

Morčacie mäso na šťave

Morčacie mäso na šťave

Poraste mi nejaký tip, čo sa Vám osvedčil v kucyni. Rada by som vydala maličký článok, pre mladé gadinky, ktoré sa ešte len učia vareniu. Taký mali pomocník od nás všetkch zadarmo.

Ale tak poďme na to varenie. Opäť jednoduché a hlavne chutné jedlo do pár minút. A jasné, že vhodné na kadžá deň.

Potrebujeme:

  • morčacie mäso
  • cibľu
  • kyslú smotanu
  • hladkú múku
  • maslo / olej (iný tuk)
  • mleté sladká paprika
  • mleté čierne korenie, soľ

 

Morčacie mäso na šťave

  1. Do kastrolu si dajte tuk (olej maslo) na ktorom orestujete na jemo pokrájanú cibuľku. Po tom, čo cibuľa zozlatie, tak pridám troška papriky a hneď ju zalejem vodou, aby nezhorkla.
  2. Medzi tým som si umyla, oblanila a na kocky nakrájala mäso. Morčacie mäso som pridala  do hrnca a na vyššom plameni zatiahla. Po tom som znížila na plameň a robila do mäkka pod pokrievkou.
  3. Mäso som si dala stranou (vybrala z hnrca – môžete nemustíte). Maslo som si vymiešala s hladkou múkou, alebo vodu s hladkou múkou a primiešala do hrcna. Zahustená omáčkú dochutím smotanou na varenia, troškou soli, mletým čierným korením a podľa potreby aj mletou červenou paprikou.
  4. Trcoha prevrie a vrátime mäso späť. Odstavíme z plameňa podávame s cestovonou alebo haluškami.

Dobrú chuť priatelia.

 

Morčacie mäso na šťave

Morčacie mäso na šťave (foto: rád varím!

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *