Zapekané jablká sú skvelým sladkým dezertom. Tu je recept po slovensky:

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  • Jablká ošúpte, zbavte ich jadierok a nakrájajte na tenké plátky.
  • V miske zmiešajte jablká s~cukrom, škoricou a prípadne aj so škoricou podľa chuti.
  • V inej miske zmiešajte múku, ovsené vločky, maslo a cukor, kým sa nevytvorí drobivé cesto.
  • Mlieko zahrejte vo veľkej panvici a pridajte do neho jablká. Varíme ich približne 5 minút, kým sa jablká zmäknú.
  • Potom odeberte jablká z mlieka a vložte ich do zapekacej misy.
  • Na jablká pokvapkajte rozpusteným maslom a posypte ich drobivým cestom.
  • Dajte misu do predhriatej rúry a pečte 20 – 25 minút, kým sa vrch nezlatí a nezhnedne.
  • Podávajte zapekané jablká ešte horúce samostatne alebo s vanilkovým ľadom.

 

Zapekané jablká

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *