Ak hľadáte recept na zapekané cestoviny so spekačkou po slovensky, tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (akéhokoľvek druhu)
  • 200 g spekačky, nakrájanej na malé kúsky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 plechovka (400 g) nakrájaných paradajok
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 100 g strúhanky
  • 200 g strúhaného syra (cheddar, eidam alebo podobný)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zapekané cestoviny so špekackou

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Cestoviny uvaríte v osolenej vode podľa návodu na obale, ale iba na polovicu do varu, pretože sa budú ešte piecť v rúre.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu dozlatova. Pridajte nakrájanú spekačku a opečte ju, kým nie je krehká.
  4. Pridajte cesnak a orestujte ho spolu so spekačkou ešte pár sekúnd, kým neuvonia svoju vôňu.
  5. Pridajte nakrájané paradajky a paradajkový pretlak. Ochutíte soľou a čiernym korením podľa chuti. Varíte na miernom ohni asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.
  6. Premiešajte uvarené cestoviny s omáčkou a presuňte ich do vymastenej pekáča.
  7. Posypte cestoviny strúhankou a strúhaným syrom.
  8. Pečte v rúre asi 20 minút, kým cestoviny nebudú zlatisté a syr sa neroztopí a nesytí jemnú kôrku.
  9. Pred servírovaním ozdobte jemne nakrájaným petržlenom.

Toto je skvelý recept na zapekané cestoviny so spekačkou, dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *