Zapekané ryžové rezance sú chutné jedlo, ktoré môžete ľahko pripraviť. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 200 g ryžových rezancov
  • 2 stredne veľké mrkvy, nastrúhané
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 100 g hrášku
  • 2 vajcia
  • Sójová omáčka (podľa chuti)
  • Olej na smaženie
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekané rožky v rúre

Postup:

  1. Uvaríme ryžové rezance podľa pokynov na obale. Keď sú uvarené, scedíme ich a odložíme na stranu.
  2. Na hlbokom panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezlatia.
  3. Pridáme mrkvu, papriku a hrášok a spolu ich orestujeme. Ak je to potrebné, môžeme pridať trochu vody.
  4. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme ich do panvice. Premiešame, aby sa vajcia rozpustili a vytvorili vajíčkovú zmes.
  5. Pridáme uvarené ryžové rezance a premiešame ich s ostatnými surovinami. Dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením podľa chuti.
  6. Smažíme zmes asi 5 minút, kým sa všetko dobre prehreje a dochutí.
  7. Podávame teplé a ozdobíme ich napríklad čerstvou petržlenkou alebo sezamom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *