Zapekané ryžové rezance sú chutné jedlo, ktoré môžete ľahko pripraviť. Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 200 g ryžových rezancov
- 2 stredne veľké mrkvy, nastrúhané
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 100 g hrášku
- 2 vajcia
- Sójová omáčka (podľa chuti)
- Olej na smaženie
- Soľ a korenie podľa chuti
Zapekané rožky v rúre
Postup:
- Uvaríme ryžové rezance podľa pokynov na obale. Keď sú uvarené, scedíme ich a odložíme na stranu.
- Na hlbokom panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezlatia.
- Pridáme mrkvu, papriku a hrášok a spolu ich orestujeme. Ak je to potrebné, môžeme pridať trochu vody.
- V miske rozšľaháme vajcia a pridáme ich do panvice. Premiešame, aby sa vajcia rozpustili a vytvorili vajíčkovú zmes.
- Pridáme uvarené ryžové rezance a premiešame ich s ostatnými surovinami. Dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením podľa chuti.
- Smažíme zmes asi 5 minút, kým sa všetko dobre prehreje a dochutí.
- Podávame teplé a ozdobíme ich napríklad čerstvou petržlenkou alebo sezamom.
Dobrú chuť!