Zapekané kuracie prsia so šparglou

Keď chceme byť zdravý, tak aj tá špargľa by nemala chýbať v našej kuchyni a jedálničku.

Zapekané kuracie prsia so šparglou

Suroviny:

  • 2 kusy kuracích pŕs
  • 250 g zelenej špargle
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g strúhanku
  • 50 g parmezánu
  • Soľ, korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Postup:

  1. Kuracie prsia si umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Špargľu očistíme od tvrdých koncoviek a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame.
  4. Na panvici si rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak.
  5. Pridajte nakrájanú šparglu a krátko ju spolu opražte.
  6. Na panvici pridajte aj plátky kuracieho mäsa a orestujte ho dozlatista.
  7. V miske zmiešajte smotanu na varenie so soľou a korením podľa chuti.
  8. Zapekacie jedlo premiestnite do pekáča a zalejte ho pripravenou smotanou na varenie.
  9. Na vrch posypte strúhankou a parmezánom.
  10. Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov Celsia približne 30 minút, alebo kým jedlo nezíska jemne zlatistú farbu.

Toto zapekané kuracie prsia so špargľou je skvelé jedlo plné chuti a zdravých ingrediencií. Môžete ho podávať s ryžou, zemiakovými hranolkami alebo šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *