Tekvicové halušky sú skvelým spôsobom, ako deti zahrnúť do prípravy jedál a zároveň ich motivovať k jedeniu zdravo. Táto jednoduchá a chutná alternatíva k tradičným haluškám podáva dávku vitamínov a živín, ktoré sú dôležité pre rast a vývin.
S jednoduchým postupom a minimálnym množstvom ingrediencií sú tekvicové halušky ľahko prístupné aj pre začiatočníkov v kuchyni. Transformujte svoje kuchárske dobrodružstvo v chutnú a zábavnú činnosť pre celú rodinu!
Potrebujeme:
– 500 g tekvice
– 250 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– cukor
– cibuľa
– maslo
– slanina
Tekvicové halušky pre deti
Postup:
1. Tekvicu olúpeme, nakrájame na menšie kusy a uvaríme vo vode do mäkka.
2. Varenu tekvicu scedíme a rozmixujeme na kašu.
3. Do tekvice pridáme múku, vajce, soľ a trochu cukru a vypracujeme cesto.
4. Cesto necháme odstáť asi 15 minút.
5. Zo cesta vytvarujeme halušky a dáme variť do osolenej vody.
6. Po vareni ich sceďte a nechajte odkvapkať.
7. Na panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a slaninu.
8. Hotové halušky podávame posypané s orestovanou cibuľou a slaninou.
Dobrú chuť!