Kura na paprike bez smotany. Ak nemáte radi smotanu alebo nemôžete, tak tento receptík je pre vás ideálny. U nás doma je smotana pri varení nedostatkový tovar, tak musím niekedy hľadať alternatívy. A jednou z toho je aj kura bez smotany.
Suroviny:
– 4 veľké papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 paradajky
– 2 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, paprika
– čerstvá petržlenová vňať
Kura na paprike bez smotany
Postup:
1. Papriky opečieme priamo na plameni, kým nezhnednú a nezmäknú. Potom ich dáme do misky a zakryjeme utierkou. Po chvíli ich očistíme a nakrájame na tenké prúžky.
2. Na panvici si rozpustíme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a opražíme spolu asi 5 minút.
4. Potom pridáme papriku, osolíme, okoreníme a prisypeme paprikou. Všetko spolu premiešame a necháme podusť asi 10 minút.
5. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s chlebom alebo teplou prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!