Ingrediencie:
– 1 väčšia hlava brokolice
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 4 zemiaky
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ a korenie podľa chuti
– 100 g krupicových halušiek
– voda na uvarenie halušiek

 

Brokolicová polievka s krupicovými haluškami

Postup:
1. Brokolicu očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Stonky nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
3. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky.
4. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až sa zľahka zosklovatí.
5. Pridáme zemiaky a brokolicu a orestujeme ich spolu pár minút.
6. Potom pridáme zeleninový vývar a necháme variť, kým sa zemiaky a brokolica zmäknú.
7. Vývar rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú polievku.
8. Vlejeme do polievky smotanu na varenie, premiešame a privedieme do varu.
9. Zároveň si na druhej plotne pripravíme uvarenie krupicových halušiek.
10. Do hrnca s vriacou vodou pridáme soľ a necháme ju zovrieť. Potom do vriacej vody vsypeme krupicové halušky a necháme ich variť, kým sa neobjavia na povrchu. (v závislosti od veľkosti halušiek to môže trvať približne 5-10 minút)
11. Uvarené halušky scedíme zo vody.
12. Do hotovej brokolicovej polievky pridáme uvarené krupicové halušky.
13. Polievku ešte krátko povaríme spolu s haluškami, aby sa všetko spojilo a halušky sa dobre prehriali.
14. Polievku podľa chuti osolíme a okoreníme.
15. Hotovú brokolicovú polievku s krupicovými haluškami podávame hneď, najlepšie s čerstvou vňaťou petržlenovej vňate na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *