Rýchla karfiolovo-zemiaková polievka

Tu je recept na rýchlu karfiolovo-zemiakovú polievku:

Suroviny:

  • 1 stredný karfiol
  • 2 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kôprová vňať na ozdobu

 

Rýchla karfiolovo-zemiaková polievka

Postup:

  1. Karfiol rozdelený na kvety rozdeľte na menšie kúsky. Zemiaky olúpte a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
  2. Na stredne veľkom hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Dusite ich, kým nebudú mäkké a sklíčivé.
  3. Pridajte karfiol a zemiaky do hrnca a premiešajte ich s cibuľou a cesnakom. Dusite niekoľko minút, kým sa zelenina jemne zosoftí.
  4. Pridajte zeleninový vývar alebo vodu do hrnca. Priveďte k varu a potom znižte teplotu na strednú. Varíme, až kým sa zemiaky a karfiol zmäknú.
  5. Keď sú zemiaky a karfiol mäkké, odoberieme hrniec z tepla a necháme ho niekoľko minút vychladnúť. Potom polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
  6. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať viac vývaru alebo vody, a ak je príliš riedka, môžete ju variť ešte niekoľko minút, aby sa zhustla.
  7. Polievku ochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame horúcu s kôprovou vňaťou na ozdobu.

Dúfam, že vám bude chutiť táto karfiolovo-zemiaková polievka!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *