Bryndzová natierka je tradičná slovenská pochúťka, ktorá vyniká svojou jednoduchosťou a výraznou chuťou. Na prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 200 g kozieho syra bryndza
  • 50 g masla
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • bylinky (napr. petržlenka, pažítka)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Vynikajúca bryndzová nátierka

Postup:

  1. Bryndzu rozcvrčte v mise alebo použite vidličku na rozotretie, aby bola jemná.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte a orestujte na panvici s rozpusteným maslom, až kým nebudú zlatisté.
  3. Zmiešajte bryndzu s orestovanou cibuľou a cesnakom. Ak chcete, môžete pridať aj nasekané bylinky podľa chuti.
  4. Soľte a okoreňte čiernym korením podľa svojej chuti, môžete pridávať postupne a ochutnávať, aby ste dosiahli požadovanú chuť.

Túto vynikajúcu bryndzovú natierku môžete podávať na krajčírsky chlieb, opečený chlieb, pečivo alebo ju môžete použiť ako prílohu k pokrmom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *