Bryndzová natierka je tradičná slovenská pochúťka, ktorá vyniká svojou jednoduchosťou a výraznou chuťou. Na prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 200 g kozieho syra bryndza
- 50 g masla
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- bylinky (napr. petržlenka, pažítka)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Vynikajúca bryndzová nátierka
Postup:
- Bryndzu rozcvrčte v mise alebo použite vidličku na rozotretie, aby bola jemná.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte a orestujte na panvici s rozpusteným maslom, až kým nebudú zlatisté.
- Zmiešajte bryndzu s orestovanou cibuľou a cesnakom. Ak chcete, môžete pridať aj nasekané bylinky podľa chuti.
- Soľte a okoreňte čiernym korením podľa svojej chuti, môžete pridávať postupne a ochutnávať, aby ste dosiahli požadovanú chuť.
Túto vynikajúcu bryndzovú natierku môžete podávať na krajčírsky chlieb, opečený chlieb, pečivo alebo ju môžete použiť ako prílohu k pokrmom. Dobrú chuť!