Kuracie rezne na tatárskej omáčke

Navrhujem nasledujúci recept na kuracie rezne na tatárskej omáčke:

Ingrediencie:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice múky
  • olej na pečenie
  • 2 lyžice nasekaného kyslých uhorky
  • 2 lyžice nasekaného kapary
  • 2 lyžice nasekaného cibule
  • 2 lyžice nasekaného petržlenu
  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice horčice
  • šťava z 1 citróna

 

Kuracie rezne na tatárskej omáčke

Postup:

  1. Kuracie rezne osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Múku rovnomerne rozprestrieme na tanieri.
  3. Vajíčka rozšírime v miske a osolíme.
  4. Každý plátok kuracieho mäsa ponoríme do múky tak, aby bol rovnomerne obalený.
  5. Potom ich ponoríme do rozšlehaných vajec a znovu obalíme vo múke.
  6. Panvicu rozohrejeme na strednom ohni a pridáme olej.
  7. Kuracie rezne opatrne vložíme do horúceho oleja a opečieme do zlatista z oboch strán. To by malo trvať približne 5-6 minút na každej strane.
  8. Na tatársku omáčku zmiešame kyslé uhorky, kapary, cibuľu, petržlen, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu. Do dôkladne premiešaných ingrediencií môžete pridať 1-2 lyžice vody, ak by ste chceli omáčku riediť.
  9. Hotové kuracie rezne podávame s tatárskou omáčkou a prílohou podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *