Navrhujem nasledujúci recept na kuracie rezne na tatárskej omáčke:
Ingrediencie:
- 4 plátky kuracích pŕs
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 vajcia
- 4 lyžice múky
- olej na pečenie
- 2 lyžice nasekaného kyslých uhorky
- 2 lyžice nasekaného kapary
- 2 lyžice nasekaného cibule
- 2 lyžice nasekaného petržlenu
- 4 lyžice majonézy
- 2 lyžice horčice
- šťava z 1 citróna
Kuracie rezne na tatárskej omáčke
Postup:
- Kuracie rezne osolíme a opepříme z obou stran.
- Múku rovnomerne rozprestrieme na tanieri.
- Vajíčka rozšírime v miske a osolíme.
- Každý plátok kuracieho mäsa ponoríme do múky tak, aby bol rovnomerne obalený.
- Potom ich ponoríme do rozšlehaných vajec a znovu obalíme vo múke.
- Panvicu rozohrejeme na strednom ohni a pridáme olej.
- Kuracie rezne opatrne vložíme do horúceho oleja a opečieme do zlatista z oboch strán. To by malo trvať približne 5-6 minút na každej strane.
- Na tatársku omáčku zmiešame kyslé uhorky, kapary, cibuľu, petržlen, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu. Do dôkladne premiešaných ingrediencií môžete pridať 1-2 lyžice vody, ak by ste chceli omáčku riediť.
- Hotové kuracie rezne podávame s tatárskou omáčkou a prílohou podľa vašej chuti.
Dobrú chuť!