Na prípravu bravčovej kare potrebujete nasledujúce ingrediencie:
– 1 kg bravčovej kare
– soľ
– čierne korenie
– sušené bylinky (napr. tymián, rozmarín)
– olej
Bravčové karé aby bolo mäkke
Postup:
1. Mäso umyjte a osušte kuchynským papierom.
2. Na mäso natrieť olej a dobre premasírovať.
3. Posolie a okoreníme sušenými bylinkami.
4. Mäso nechajte odpočívať aspoň 30 minút, aby mohli doň preniknúť chute zo soľou a bylinkami.
5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
6. Mäso vložíme do rúry a pečieme asi 1 až 1,5 hodiny, podľa veľkosti mäsa (vnútorná teplota by mala byť 70 stupňov).
7. Po upečení necháme mäso ešte chvíľu odpočívať, aby šťava mohla ešte dovnútra mäsa vsiaknuť.
8. Hotové mäso podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Prajeme dobrú chuť!