Na prípravu bravčovej kare potrebujete nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg bravčovej kare
– soľ
– čierne korenie
– sušené bylinky (napr. tymián, rozmarín)
– olej

 

Bravčové karé aby bolo mäkke

Postup:

1. Mäso umyjte a osušte kuchynským papierom.

2. Na mäso natrieť olej a dobre premasírovať.

3. Posolie a okoreníme sušenými bylinkami.

4. Mäso nechajte odpočívať aspoň 30 minút, aby mohli doň preniknúť chute zo soľou a bylinkami.

5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

6. Mäso vložíme do rúry a pečieme asi 1 až 1,5 hodiny, podľa veľkosti mäsa (vnútorná teplota by mala byť 70 stupňov).

7. Po upečení necháme mäso ešte chvíľu odpočívať, aby šťava mohla ešte dovnútra mäsa vsiaknuť.

8. Hotové mäso podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Prajeme dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *