Pre plnku do kuracích stehien budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 g šampiňónov
– 1 lyžica masla
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 vajce
– 1 rožok namočený v mlieku a vyžmýkaný
– 1-2 lyžice strúhanky
– olej na vyprážanie
Plnka do kuracích stehien
Postup:
1. Kuracie stehná očistite a odblaníte ich vo vriacej osolenej vode asi 15 minút. Potom ich nechajte vychladnúť.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a šampiňóny na tenké plátky.
3. V panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až sa zľahka zosklovatia. Pridajte šampiňóny a dusíme ich pár minút, kým nevyparí všetka tekutina.
4. Kuracie stehná nakrájajte na polovice a pomaly oddeľujte mäso od kosti, pričom zachovávajte tvar stehna.
5. Mäso jemne naklepeme, aby bolo rovnomerne hrubé. Posolíme, okoreníme mletou paprikou a položíme na každý kúsok nakrájanú časť plnky (šampiňónovo-cibuľovú zmes).
6. Zároveň si pripravíme panierovaciu zmes – vajce rozšľaháme, pridáme vyžmýkaný rožok a strúhanku.
7. Pripravené kuracie stehná obalíme v panierovacej zmesi a na panvici opražíme vo vyhriatom oleji zo všetkých strán dozlatista.
8. Hotové plnené kuracie stehná môžete podávať s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo šalátom.
Dobrú chuť!