Pre plnku do kuracích stehien budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 g šampiňónov
– 1 lyžica masla
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 vajce
– 1 rožok namočený v mlieku a vyžmýkaný
– 1-2 lyžice strúhanky
– olej na vyprážanie

Plnka do kuracích stehien

Postup:

1. Kuracie stehná očistite a odblaníte ich vo vriacej osolenej vode asi 15 minút. Potom ich nechajte vychladnúť.

2. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a šampiňóny na tenké plátky.

3. V panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až sa zľahka zosklovatia. Pridajte šampiňóny a dusíme ich pár minút, kým nevyparí všetka tekutina.

4. Kuracie stehná nakrájajte na polovice a pomaly oddeľujte mäso od kosti, pričom zachovávajte tvar stehna.

5. Mäso jemne naklepeme, aby bolo rovnomerne hrubé. Posolíme, okoreníme mletou paprikou a položíme na každý kúsok nakrájanú časť plnky (šampiňónovo-cibuľovú zmes).

6. Zároveň si pripravíme panierovaciu zmes – vajce rozšľaháme, pridáme vyžmýkaný rožok a strúhanku.

7. Pripravené kuracie stehná obalíme v panierovacej zmesi a na panvici opražíme vo vyhriatom oleji zo všetkých strán dozlatista.

8. Hotové plnené kuracie stehná môžete podávať s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *