Špenátové halušky sú tradičným slovenským jedlom, ktoré je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. Čerstvý špenát je bohatý na železo, vitamíny A, C a K, ako aj na antioxidanty. Halušky sú skvelým spôsobom, ako do jedálnička zakomponovať viac zeleniny. Tento recept je rýchly, jednoduchý a perfektný na sobotňajší obed alebo nedeľnú večeru.

Recept na špenátové halušky z čerstvého špenátu:

Suroviny:
– 500 g čerstvého špenátu
– 500 g zemiakov
– 250 g polohrubej múky
– 1 vajce
– soľ podľa chuti

Postup:
1. Ošúpte zemiaky a uvarte ich v osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich rozdrviť na kašu.
2. Špenát dôkladne opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
3. V miske zmiešajte rozdrvenú zemiakovú kašu, nakrájaný špenát, múku, vajce a soľ. Vypracujte cesto, ktoré by nemalo byť príliš husté ani riedke.
4. Cesto rozdeľte na menšie časti a vytvarujte halušky. Halušky vhoďte do vriacej osolenej vody a varte asi 5 minút.
5. Hotové halušky vylovte naberačkou a podávajte so smotanou, restovanou slaninou, opraženou cibuľkou alebo ľubovoľnou omáčkou podľa chuti.

Špenátové halušky sú skvelou voľbou pre celú rodinu. Sú plné vitamínov a vďaka špenátu majú príjemnú zelenú farbu. Vyskúšajte tento tradičný slovenský recept a vychutnajte si chuť domácich halušiek.

 

2) Špenátové halušky z čerstvého špenátu

Ingrediencie:

– 300 g čerstvého špenátu
– 300 g zemiakov
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ

Postup:

1. Špenát dôkladne umyte a nakrájajte na jemné kúsky.
2. Zemiaky uvarte vo vode a po uvarení ich dobre utrite.
3. V mixéri spolu zmiešajte zemiaky, špenát, múku, vajce a štipku soli a spracujte na hladké cesto.
4. Cesto nechajte odpočívať aspoň 30 minút.
5. Potom z cesta vytvarujte široké placky a nakrájajte na menšie kúsky – halušky.
6. V osolenej vode ich uvaríme do mäkka.
7. Po uvarení môžete podávať so smotanou alebo opraženou slaninkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *