Kuracie mäso s hruškami

Recept na kuracie mäso s hruškami:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 stredne veľké hrušky
  • 2 lyžice masla
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 šálka kuracieho vývaru

 

Kuracie mäso s hruškami

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky.
  2. Hrušky ošúpte, zbavte jadierka a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Na panvici rozpustite maslo a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  4. Pridajte nakrájané kuracie prsia a cesnak. Orestujte, kým mäso nezmení farbu.
  5. Pridajte mletú sladkú papriku a škoricu. Orestujte ešte pár minút, aby sa chute zmiešali.
  6. Pridajte nakrájané hrušky a orestujte ich spolu s kuracím mäsom.
  7. Zalejte kuracie vývarom a nechajte povariť.
  8. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Podávajte s ryžou, zemiakovým pyré alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 zrelé hrušky (najlepšie odroda Williams alebo Conference)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 hrnček kuracieho vývaru (alebo bieleho vína)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica medu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý tymián alebo rozmarín (prípadne sušený)
  • 1/2 hrnčeka smotany na varenie (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky alebo necháme celé. Hrušky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno.

  2. Smaženie kuracieho mäsa: Na panvici zahrejeme olivový olej, pridáme kuracie mäso a osmažíme ho z oboch strán do zlatista. Potom mäso vyberieme a odložíme bokom.

  3. Príprava zeleniny: Na tej istej panvici, kde sme smažili mäso, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.

  4. Pridanie hrušiek: K cibuli a cesnaku pridáme nakrájané hrušky a krátko ich opražíme (2-3 minúty).

  5. Varenie: Potom pridáme kuracie mäso späť na panvicu, pridáme kurací vývar (alebo víno) a med. Dochutíme soľou, korením a bylinkami (tymian alebo rozmarín). Necháme variť na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa mäso prepečie a hrušky zmäknú.

  6. Pridanie smotany (nepovinné): Ak chcete, môžete na konci varenia pridať aj smotanu na varenie, aby bol pokrm krémovejší. Necháme ešte 5 minút povariť.

  7. Podávanie: Podávame teplé, najlepšie s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *