Recept na kuracie mäso s hruškami:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 stredne veľké hrušky
  • 2 lyžice masla
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 šálka kuracieho vývaru

 

Kuracie mäso s hruškami

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky.
  2. Hrušky ošúpte, zbavte jadierka a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Na panvici rozpustite maslo a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  4. Pridajte nakrájané kuracie prsia a cesnak. Orestujte, kým mäso nezmení farbu.
  5. Pridajte mletú sladkú papriku a škoricu. Orestujte ešte pár minút, aby sa chute zmiešali.
  6. Pridajte nakrájané hrušky a orestujte ich spolu s kuracím mäsom.
  7. Zalejte kuracie vývarom a nechajte povariť.
  8. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Podávajte s ryžou, zemiakovým pyré alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *