Ak hľadáte recept na zapekané morčacie kúsky po slovensky, tu je pre vás jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 500 gramov morčacieho mäsa (kúsky)
  • 2 cibule (jemne nakrájané)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1 červená paprika (nasekaná na malé kocky)
  • 200 gramov šampiňónov (nasekaných)
  • 200 ml smotany na varenie (alebo smotany)
  • 100 gramov strúhanky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

 

Zapekané morčacie kúsky

Postup:

  1. Mäso osolíme, okoreníme a na panvici s olejom ho opečieme z oboch strán, aby získalo zlatisto hnedú farbu. Potom ho odložíme na tanier.
  2. Do tej istej panvice pridáme cibuľu, cesnak a papriku a orestujeme ich do mäkka. Potom pridáme nasekané šampiňóny a dusíme ešte pár minút.
  3. Nasleduje pridanie smotany na varenie a premiešanie ingrediencií, až vznikne krémová omáčka. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Vymastíme zapekaciu formu a mäso vložíme spolu s omáčkou. Na vrch posypeme strúhankou.
  5. Formu dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 – 30 minút, kým sa nevytvorí zlatistá a chrumkavá kôrka.
  6. Po upečení necháme morčacie kúsky chvíľu odpočívať, potom ich podávame s prílohou podľa chuti, ako napríklad ryžou, zemiakmi alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *