Recept: Bravčový perkelt s kolienkami

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (kolienka)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 250 ml paradajkového pretlaku
  • 250 ml vývaru
  • 2 bobkové listy
  • hrubá múka na zahustenie

 

Bravčový perkelt s kolienkami

Návod:

  1. Kolienka dôkladne umyte a osušte.
  2. Na hrnci zohrejte olej a opáľte kolienka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich odložte na tanier.
  3. Do rovnakého hrnca pridajte nastrúhanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým sa cibuľa zľahka nezohnedne.
  4. Pridajte sladkú papriku, soľ, korenie a bobkový list. Premiešajte dobre.
  5. Vráťte kolienka do hrnca. Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Znížte teplotu a nechajte dusiť 1,5 – 2 hodiny, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí.
  6. Po uvarení mäsa odstráňte kolienka z hrnca a odlepte mäso od kostí.
  7. Prípadne zahustite omáčku hrubou múkou zmiešanou s trochou vody a premiešajte, kým nezhustne.
  8. Vložte odlepené mäso späť do hrnca, premiešajte a povarte ešte pár minút na zohriatie.
  9. Podávajte s dusenou ryžou alebo knedľou.

Toto je recept na bravčový perkelt s kolienkami. Dúfam, že vám chutí! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *