Ingrediencie:

  • 600g bravčovej panenky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica čierneho korenia
  • 1 lyžica papriky
  • 1 lyžica sušeného tymianu
  • 1 lyžica sušeného rozmarínu
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžica sušeného majoránu
  • 1 lyžica sušeného bazalky
  • 1 lyžica sušeného šalvie
  • 1 lyžica sušeného čili korenia
  • 1 pohár kukuričnej múky
  • 1 pohár múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica soli
  • 1 pohár mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice masla

 

Bravčová panenka s kukuričnou plackou

Postup:

1. Panenku opláchnite a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubšie ako 1 cm.

2. Cesnak olúpte a nakrájajte na malé kúsky.

3. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, papriku, tymian, rozmarín, oregano, majorán, bazalku, šalviu a čili korenie.

4. Do zmesi pridajte nakrájaný cesnak a dobre premiešajte.

5. Vložte plátky bravčovej panenky do zmesi a nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút.

6. Po uplynutí času panenku vyberte z marinády a opláchnite ju pod tečúcou vodou.

7. Rozohrejte panvicu a pridajte maslo.

8. Opečte plátky bravčovej panenky na panvici z oboch strán do zlatista.

9. V miske zmiešajte kukuričnú múku, múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.

10. Do zmesi pridajte mlieko a vajcia a dobre premiešajte.

11. Rozohrejte panvicu a pridajte maslo.

12. Vylejte cesto na panvicu a pečte placky z oboch strán do zlatista.

13. Podávajte s opečenou bravčovou panenkou.

Dúfam, že Vám tento recept chutí a užijete si ho s Vašimi blízkymi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *