Ingrediencie:
- 600g bravčovej panenky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica čierneho korenia
- 1 lyžica papriky
- 1 lyžica sušeného tymianu
- 1 lyžica sušeného rozmarínu
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 lyžica sušeného majoránu
- 1 lyžica sušeného bazalky
- 1 lyžica sušeného šalvie
- 1 lyžica sušeného čili korenia
- 1 pohár kukuričnej múky
- 1 pohár múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica soli
- 1 pohár mlieka
- 2 vajcia
- 2 lyžice masla
Bravčová panenka s kukuričnou plackou
Postup:
1. Panenku opláchnite a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubšie ako 1 cm.
2. Cesnak olúpte a nakrájajte na malé kúsky.
3. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, papriku, tymian, rozmarín, oregano, majorán, bazalku, šalviu a čili korenie.
4. Do zmesi pridajte nakrájaný cesnak a dobre premiešajte.
5. Vložte plátky bravčovej panenky do zmesi a nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút.
6. Po uplynutí času panenku vyberte z marinády a opláchnite ju pod tečúcou vodou.
7. Rozohrejte panvicu a pridajte maslo.
8. Opečte plátky bravčovej panenky na panvici z oboch strán do zlatista.
9. V miske zmiešajte kukuričnú múku, múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
10. Do zmesi pridajte mlieko a vajcia a dobre premiešajte.
11. Rozohrejte panvicu a pridajte maslo.
12. Vylejte cesto na panvicu a pečte placky z oboch strán do zlatista.
13. Podávajte s opečenou bravčovou panenkou.
Dúfam, že Vám tento recept chutí a užijete si ho s Vašimi blízkymi. Dobrú chuť!