Prekladané halušky

Prekladané halušky sú tradičným slovenským jedlom, ktoré sa pripravuje najmä na vidieku. Tento jednoduchý a chutný recept spočíva vo vytvorení cesta z vajec, múky a soli, ktoré sa vypracujú do halušiek a potom naplnia výdatnou údenou slaninou. Prekladané halušky sú skvelou voľbou pre všetkých, ktorí milujú tradičnú slovenskú kuchyňu plnú jednoduchých, no chutných jedál.

Prekladané halušky sú tradičný slovenský jedlo, ktoré sa vyrába z halušiek (knedlíkov) a zemiakov. Tu je recept na prípravu:

Ingrediencie:
– 500g zemiakov
– 1 vajce
– 250g hladkej múky
– soľ
– maslo
– slanina alebo údené mäso na dochutenie

 

Prekladané halušky

Postup:

1. Zemiaky uvarte vo vode a potom ich zomelte na pyré.
2. Pridajte vajce, múku a soľ a vytvorte hladké cesto.
3. Z cesta vytvarujte tenké valčeky a nakrájajte ich na malé halušky.
4. Varte halušky vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch.
5. Vyberiete ich z vody a cez ne pokrájanú slaninu a maslo.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *