Ingrediencie:

  • 250 g špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku (alebo dusených rajčiakov)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 g mozzarelly, nastrúhaná

 

Zapekané špagety s morca dellou

Postup:

  1. Nasajte vodu do hrnca a pridajte štipku soli. Povarte špagety podľa pokynov na obale, ale nevarte ich úplne mäkké, pretože sa ešte dopečú v rúre. Odkvapkané špagety odložte na stranu.
  2. Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Dusite cibuľu asi 5 minút, kým sa nestane mäkkou a sklovitou.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
  4. Pridajte paradajkový pretlak (alebo dusené rajčiaky), sušený oregano, soľ a čierne korenie. Varíme omáčku, potom ju necháme vychladnúť niekoľko minút.
  5. Ohrejte rúru na 180 stupňov Celzia (360 stupňov Fahrenheita).
  6. Do veľkej formy na pečenie nalejte omáčku a pridajte uvarité špagety. Dobre premiešajte, aby sa špagety rovnomerne obalili omáčkou.
  7. Rozotrite nasypanú mozzarellu po povrchu špagiet.
  8. Pečte v rúre asi 15-20 minút, kým sa mozzarella neroztopí a nezhnedne.
  9. Po vybratí z rúry nechajte zapekané špagety pár minút vychladnúť, aby sa omáčka zhustla a špagety ľahšie rozrezali.
  10. Podávajte zapekané špagety s mozzarellou ešte teplé. Dobrú chuť!

Poznámka: Môžete pridať ďalšie ingrediencie podľa chuti, ako napríklad opekanú slaninu, dusené huby alebo kúsok kuracieho mäsa.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *