Čučoriedkové lievance

Čučoriedkové lievance sú vynikajúcou voľbou pre sladkú raňajku alebo lahodnú desiatu. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 1/2 šálky múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 1/4 šálky mlieka
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • čučoriedky (môžete použiť čerstvé alebo zmrazené)

 

Čučoriedkové lievance

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V druhej miske roztĺčte vajce, pridajte mlieko, rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
  3. Zmiešajte mokré a suché ingrediencie a miesťte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Prípadne môžete do cesta pridať viac mlieka, ak je príliš husté.
  4. Na panvicu na stredne silnom ohni rozohrejte trochu masla alebo oleja.
  5. Na panvicu nalejte malú porciu cesta a do každej lievanky vložte niekoľko čučoriedok.
  6. Opekajte lievance z oboch strán, kým sa nezohnednú a nevytvoria sa bublinky na povrchu.
  7. Hotové lievance podávajte s javorovým sirupom alebo ľubovoľným ďalším obľúbeným posypom.

Dúfam, že si vychutnáze jedlo.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *