Recept na venceky, ktoré sa vždy podaria:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • 150 g masla (mäkkého)
  • 2 žĺtka
  • štipka soli
  • vanilkový cukor
  • citrónová kôra

 

Venčeky ktoré sa vždy podaria

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku s cukrom a pridajte mäkké maslo. Pretrieťte k zmäknutiu.
  2. Pridajte žĺtka, štipku soli, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte a vytvorte hladké cesto.
  3. Cesto nechajte vychladnúť v chladničke asi 30 minút.
  4. Po vychladnutí cesta rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.
  5. Pomocou výkračníka alebo šálky vytvorte malé venceky.
  6. Venceky vložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12-15 minút, alebo kým nebudú zlatisté.
  7. Po upečení nechajte venceky chvíľu vychladnúť na plechu, potom ich presuňte na mriežku, aby úplne vychladli.

Poznámka:
Môžete taktiež ozdobiť venceky rozpustenou čokoládou alebo posypať ich práškovým cukrom. Vychladnuté venceky skladujte v hermeticky uzatvorenej nádobe, aby zostali chrumkavé.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *