Bezlepkové lievance s medovým maslom.
Ingrediencie:
- 200 g bezlepkovej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička cukru
- 1 štipka soli
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 2 lyžice masla (rozpusteného)
Bezlepkové lievance s medovým maslom
Postup:
- V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
- V druhej miske rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko.
- Pomaly pridávajte zmes suchých ingrediencií do vajcového a mliečneho mixu, miešajte dohladka.
- Rozpustené maslo primešajte do cesta.
- Nechajte cesto odpočívať asi 10 minút.
- Ohrievajte panvicu na stredne vysokú teplotu a potrite ju olejom.
- Do rozohriatej panvice nalejte cesto a formujte lievance.
- Keď sa na povrchu začnú tvoriť drobné bublinky, lievance otočte a opekajte z druhej strany.
- Opakujte postup, kým neupiecete všetko cesto.
- Podávajte bezlepkové lievance s medovým maslom a ďalším obľúbeným prílohami, ako napríklad ovocím alebo javorovým sirupom.
Dobrú chuť!