Bezlepkové lievance s medovým maslom

Bezlepkové lievance s medovým maslom.

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice masla (rozpusteného)

 

Bezlepkové lievance s medovým maslom

Postup:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  2. V druhej miske rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko.
  3. Pomaly pridávajte zmes suchých ingrediencií do vajcového a mliečneho mixu, miešajte dohladka.
  4. Rozpustené maslo primešajte do cesta.
  5. Nechajte cesto odpočívať asi 10 minút.
  6. Ohrievajte panvicu na stredne vysokú teplotu a potrite ju olejom.
  7. Do rozohriatej panvice nalejte cesto a formujte lievance.
  8. Keď sa na povrchu začnú tvoriť drobné bublinky, lievance otočte a opekajte z druhej strany.
  9. Opakujte postup, kým neupiecete všetko cesto.
  10. Podávajte bezlepkové lievance s medovým maslom a ďalším obľúbeným prílohami, ako napríklad ovocím alebo javorovým sirupom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *