Domáce bezlepkové palacinky

Tu máte recept na domáce bezlepkové palacinky:

Zložky:

  • 200 g bezlepkovej múky (napr. ryžovej alebo kukuričnej)
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka (alebo rastlinného mlieka, ak preferujete)
  • 2 lyžice oleja
  • štipka soli
  • 1 lyžička cukru (voliteľné)
  • vanilkový extrakt (voliteľné)

 

Domáce bezlepkové palacinky

Postup:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, soľ a cukor (ak používate).
  2. V inej miske vymiešajte vajcia a pridajte mlieko, olej a vanilkový extrakt (ak používate).
  3. Postupne pridávajte suché zložky do zmesi s vajcami a mliekom, neustále miešajte, až kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  4. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu viac mlieka. Ak je príliš riedke, pridajte trochu viac múky.
  5. Na stredne zohriatej panvici s trochou oleja nalejte polievkovú lyžicu cesta a zotrite jej povrch, aby sa vytvorila tenká palacinka.
  6. Opekajte palacinku z oboch strán, kým nie je zlatistá a pekne vypražená.
  7. Opakujte postup, kým spotrebujete všetko cesto.
  8. Podávajte palacinky s vašimi obľúbenými prísadami, ako napríklad javorovým sirupom, ovocím, šľahačkou alebo čokoládovým prelívom.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *