Bezlepkové kapustníky

Bezlepkové kapustníky sú chutné placky, ktoré neobsahujú lepok a sú tak vhodné pre ľudí s celiakiou alebo intoleranciou na lepok. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 300 g bezlepkovej múky (napr. ryžová, kukuričná, pohánková)
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka (možno použiť aj rastlinné mlieko)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletého kmínu
  • 1/2 hlávky kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej na smaženie

 

Bezlepkové kapustníky

Postup:
  1. Najprv si pripravte základné cesto. Väčšej miske zmiešajte bezlepkovú múku, vajce, mlieko, soľ a kmín. Dobre premiešajte, kým nedostanete hladké cesto bez hrudiek.
  2. Potom sa pripravte na náplň. Nakrájajte kapustu na tenké prúžky, cibuľu a cesnak na jemno.
  3. Na panvici si rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnedne. Potom pridajte nakrájanú kapustu a smažte asi 5-7 minút, kým kapusta zmäkne.
  4. Zmes kapusty, cibule a cesnaku potom pridajte do cesta a dobre premiešajte.
  5. Na panvici si rozohrejte olej a lyžicou naberte menšie porcie cesta, ktoré premiestnite na panvicu a rozotlačte do tvaru placky.
  6. Smažte kapustníky z oboch strán do zlatista, kým nie sú krehké a dobre prepečené.
  7. Hotové bezlepkové kapustníky môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo zelenine.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *