Ak by ste chceli mať fanky z kyslej smotany, môžete použiť túto jednoduchú a chutnú receptúru:
Suroviny:
- 250 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 polievková lyžica vanilkového cukru
- 1 štipka soli
- olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
Fanky z kyslej smotany
Postup:
- V miske zmiešajte kyslú smotanu, vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ a dôkladne premiešajte.
- Postupne pridávajte múku a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pripravte si hrniec so vzdutejším dnom a nalejte doň dostatočné množstvo oleja na vyprážanie. Rozpálte ho na stredné teplo.
- Do rozpáleného oleja vkladajte lyžicou malé placky cesta a vyprážajte ich z oboch strán dozlatista.
- Vyprážené fanky odkladajte na papierovú utierku, aby sa obrázli prebytočný olej.
- Pred podávaním posypte fanky práškovým cukrom.
Takto pripravené fanky z kyslej smotany budú mať jemnú a vzdušnú konzistenciu. Môžete ich podávať samostatne alebo s ľubovoľným džemom, čokoládovým krémom alebo ovocím. Dobrú chuť!