Fanky z kyslej smotany

Ak by ste chceli mať fanky z kyslej smotany, môžete použiť túto jednoduchú a chutnú receptúru:

Suroviny:

  • 250 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

 

Fanky z kyslej smotany

Postup:

  1. V miske zmiešajte kyslú smotanu, vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ a dôkladne premiešajte.
  2. Postupne pridávajte múku a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pripravte si hrniec so vzdutejším dnom a nalejte doň dostatočné množstvo oleja na vyprážanie. Rozpálte ho na stredné teplo.
  4. Do rozpáleného oleja vkladajte lyžicou malé placky cesta a vyprážajte ich z oboch strán dozlatista.
  5. Vyprážené fanky odkladajte na papierovú utierku, aby sa obrázli prebytočný olej.
  6. Pred podávaním posypte fanky práškovým cukrom.

Takto pripravené fanky z kyslej smotany budú mať jemnú a vzdušnú konzistenciu. Môžete ich podávať samostatne alebo s ľubovoľným džemom, čokoládovým krémom alebo ovocím. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *