Recept na bravčový perkelt s kyslou smotanou. Takto ste ešte túto bravčovinku nepripravovali.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej kýty, nakrájanej na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 200 ml vývaru
  • 150 ml kyslej smotany
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

 

Bravčový perkelt s kyslou smotanou

Postup:

  1. V hrnci na strednom ohni si zohrejte olej a opečte kúsky bravčovej kýty do zlatista.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a dusite ich, kým nezmäknú.
  3. Primiešajte sladkú papriku a mletú červenú papriku. Miaždite, kým sa koreniny neuvoní ich aróma.
  4. Zalijte vývarom a nechajte povariť. Potom znížte teplotu a dusíme asi 45 minút, kým sa mäso nezmäkne.
  5. Odstavte z ohňa a jemne primiešajte kyslú smotanu. Ochutnajte soľou a korením.
  6. Podávajte s knedľou alebo ryžou.

Tento recept vám ponúka skvelú kombináciu mäsitých kúskov bravčovej kýty s bohatou a kyslou smotanovou omáčkou. Je to jedlo plné chute a teplo ideálne na chladné dni. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *