Recept na bravčový perkelt s kyslou smotanou. Takto ste ešte túto bravčovinku nepripravovali.
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej kýty, nakrájanej na kocky
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 200 ml vývaru
- 150 ml kyslej smotany
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Olej na smaženie
Bravčový perkelt s kyslou smotanou
Postup:
- V hrnci na strednom ohni si zohrejte olej a opečte kúsky bravčovej kýty do zlatista.
- Pridajte cibuľu a cesnak a dusite ich, kým nezmäknú.
- Primiešajte sladkú papriku a mletú červenú papriku. Miaždite, kým sa koreniny neuvoní ich aróma.
- Zalijte vývarom a nechajte povariť. Potom znížte teplotu a dusíme asi 45 minút, kým sa mäso nezmäkne.
- Odstavte z ohňa a jemne primiešajte kyslú smotanu. Ochutnajte soľou a korením.
- Podávajte s knedľou alebo ryžou.
Tento recept vám ponúka skvelú kombináciu mäsitých kúskov bravčovej kýty s bohatou a kyslou smotanovou omáčkou. Je to jedlo plné chute a teplo ideálne na chladné dni. Dobrú chuť!