Nasleduje jednoduchý recept na pečené bravčové mäso s dusenou zeleninou:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (plece alebo kare)
  • 2 veľké cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 200 g hrášku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu

 

Pečené bravčové mäso s dusenou zeleninou

Postup:

  1. Mäso opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. Nakrájajte mäso na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Na rozohriatom oleji opečte mäso z oboch strán do zlatista.
  4. Vložte mäso na tanier a prikryte fóliou, aby sa udržalo teplé.
  5. V rovnakej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do mäkkosti.
  6. Pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky a papriku a dusite ich asi 10 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  7. Do zeleniny pridajte hrášok a dusenie pokračujte ďalších 5 minút.
  8. Vráťte mäso späť do panvice a všetko dobre premiešajte.
  9. Nechajte jedlo dusiť ešte 5 až 10 minút, kým je mäso hotové a zelenina mäkká.
  10. Podávajte posypané čerstvými bylinkami.

Vychutnajte si chutné a zdravé pečené bravčové mäso s dusenou zeleninou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *