Tu máte recept na vyprážanú bravčovú pečeň v mandľovom cestíčku:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene (narezanej na tenké plátky)
- 100 g mletých mandlí
- 50 g hladkej múky
- 2 vajcia (rozšľahané)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Postup:
- Bravčovú pečeň opláchnite pod tečúcou vodou a dobre osušte papierovou utierkou.
- V mise zmiešajte mleté mandle, múku, soľ a korenie.
- Do rozšľahaných vajec pridajte soľ a korenie a dôkladne premiešajte.
- Jeden plát bravčovej pečene ponorte najprv do vaječného cestíčka a potom do mandľového cestíčka, aby bola pečeň celá obalená.
- Postup opakujte s ďalšími plátkami pečene.
- V hrnci zahrejte dostatočné množstvo oleja na strednom ohni.
- Keď je olej dostatočne rozpálený (môžete to skontrolovať pomocou malého kúsku cesta, ktorý by mal začať bublikať), opatrne vložte obalené plátky pečene do oleja.
- Vyprážajte plátky z oboch strán, až kým nebudú pekne zlaté a voniať.
- Keď sú plátky vyprážané, vytiahnite ich z oleja a vložte na papierovú utierku, aby sa zbytočne neleskli od oleja.
- Hotové vyprážané plátky bravčovej pečene môžete podávať so zeleninovým prílohou alebo s čerstvým šalátom.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 100 g mandlí (mleté)
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 1 ČL cesnakového prášku (nepovinné)
- 1 ČL sušeného rozmarínu
- 1/2 šálky mlieka (prípadne smotany)
- Olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Ak je potrebné, odstráňte blany a väzivo. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm.
-
Osolenie a okorenenie: Posypte nakrájané plátky pečene soľou, čiernym korením a cesnakovým práškom. Dobre premiešajte a nechajte odležať asi 20 minút, aby sa chute prenikli do mäsa.
-
Príprava cesta: V jednej miske si pripravte hladkú múku, do druhej rozbite vajcia a pridajte mlieko. V tretej miske zmiešajte mleté mandle, rozmarín a celú soľ.
-
Obalovanie: Plátky pečene najprv obalte v múke, potom ponorte do vaječno-milkovej zmesi a nakoniec obaľte v mandľovej zmesi. Uistite sa, že sú dobre pokryté.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej horúci, opatrne vložte do panvice obalené plátky pečene. Vyprážajte z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé (približne 3-4 minúty z každej strany). Pozor, nie prepiecť ich, aby ostali šťavnaté.
-
Servírovanie: Po vyprážaní nechajte plátky pečene na papierovom obrúsku, aby ste odstránili prebytočný olej. Podávajte ich teplé, napríklad s prílohou ako sú zemiaky, zeleninový šalát alebo kaša.
Dobrú chuť!