Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku

Tu máte recept na vyprážanú bravčovú pečeň v mandľovom cestíčku:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene (narezanej na tenké plátky)
  • 100 g mletých mandlí
  • 50 g hladkej múky
  • 2 vajcia (rozšľahané)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku

Postup:

  1. Bravčovú pečeň opláchnite pod tečúcou vodou a dobre osušte papierovou utierkou.
  2. V mise zmiešajte mleté mandle, múku, soľ a korenie.
  3. Do rozšľahaných vajec pridajte soľ a korenie a dôkladne premiešajte.
  4. Jeden plát bravčovej pečene ponorte najprv do vaječného cestíčka a potom do mandľového cestíčka, aby bola pečeň celá obalená.
  5. Postup opakujte s ďalšími plátkami pečene.
  6. V hrnci zahrejte dostatočné množstvo oleja na strednom ohni.
  7. Keď je olej dostatočne rozpálený (môžete to skontrolovať pomocou malého kúsku cesta, ktorý by mal začať bublikať), opatrne vložte obalené plátky pečene do oleja.
  8. Vyprážajte plátky z oboch strán, až kým nebudú pekne zlaté a voniať.
  9. Keď sú plátky vyprážané, vytiahnite ich z oleja a vložte na papierovú utierku, aby sa zbytočne neleskli od oleja.
  10. Hotové vyprážané plátky bravčovej pečene môžete podávať so zeleninovým prílohou alebo s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 100 g mandlí (mleté)
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 vajcia
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 ČL cesnakového prášku (nepovinné)
  • 1 ČL sušeného rozmarínu
  • 1/2 šálky mlieka (prípadne smotany)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Ak je potrebné, odstráňte blany a väzivo. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm.

  2. Osolenie a okorenenie: Posypte nakrájané plátky pečene soľou, čiernym korením a cesnakovým práškom. Dobre premiešajte a nechajte odležať asi 20 minút, aby sa chute prenikli do mäsa.

  3. Príprava cesta: V jednej miske si pripravte hladkú múku, do druhej rozbite vajcia a pridajte mlieko. V tretej miske zmiešajte mleté mandle, rozmarín a celú soľ.

  4. Obalovanie: Plátky pečene najprv obalte v múke, potom ponorte do vaječno-milkovej zmesi a nakoniec obaľte v mandľovej zmesi. Uistite sa, že sú dobre pokryté.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej horúci, opatrne vložte do panvice obalené plátky pečene. Vyprážajte z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé (približne 3-4 minúty z každej strany). Pozor, nie prepiecť ich, aby ostali šťavnaté.

  6. Servírovanie: Po vyprážaní nechajte plátky pečene na papierovom obrúsku, aby ste odstránili prebytočný olej. Podávajte ich teplé, napríklad s prílohou ako sú zemiaky, zeleninový šalát alebo kaša.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *