Tu máte recept na vyprážanú bravčovú pečeň v mandľovom cestíčku:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene (narezanej na tenké plátky)
- 100 g mletých mandlí
- 50 g hladkej múky
- 2 vajcia (rozšľahané)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Postup:
- Bravčovú pečeň opláchnite pod tečúcou vodou a dobre osušte papierovou utierkou.
- V mise zmiešajte mleté mandle, múku, soľ a korenie.
- Do rozšľahaných vajec pridajte soľ a korenie a dôkladne premiešajte.
- Jeden plát bravčovej pečene ponorte najprv do vaječného cestíčka a potom do mandľového cestíčka, aby bola pečeň celá obalená.
- Postup opakujte s ďalšími plátkami pečene.
- V hrnci zahrejte dostatočné množstvo oleja na strednom ohni.
- Keď je olej dostatočne rozpálený (môžete to skontrolovať pomocou malého kúsku cesta, ktorý by mal začať bublikať), opatrne vložte obalené plátky pečene do oleja.
- Vyprážajte plátky z oboch strán, až kým nebudú pekne zlaté a voniať.
- Keď sú plátky vyprážané, vytiahnite ich z oleja a vložte na papierovú utierku, aby sa zbytočne neleskli od oleja.
- Hotové vyprážané plátky bravčovej pečene môžete podávať so zeleninovým prílohou alebo s čerstvým šalátom.
Dobrú chuť!