Soté z kuracích pŕs

Ak preferujete slovenský štýl prípravy soté z kuracích pŕs, môžete vyskúšať nasledujúci recept:

Soté z kuracích pŕs po slovensky

Potrebujete:

  • 500 g kuracích pŕs, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 250 g šampiňónov, nakrájaných
  • 2 lyžice oleja alebo masla na smaženie
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml smotany na šľahanie

 

Soté z kuracích pŕs

Postup:

  1. V panvici na strednom ohni zahrejte olej alebo rozpustené maslo.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané kuracie plátky a orestujte ich zo všetkých strán, kým nie sú dobre prepečené a získajú zlatistú farbu.
  4. Potom pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v smažení, kým nezmäknú a neuvolia svoju šťavu.
  5. Dochutte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.
  6. Znížte teplotu a pridajte smotanu na šľahanie. Dobre premiešajte a nechajte povariť ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
  7. Soté podávajte s prílohou podľa vašej voľby, ako napríklad rýža, krokety alebo zemiaky.

Dúfam, že si vychutnáte toto chutné soté z kuracích pŕs po slovensky! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *