Tu máte recept na bravčovú krkovičku na šťave:
Suroviny:
- 800 g bravčovej krkovičky
- 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 250 ml červeného vína
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice medu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Bravčová krkovička na šťave
Postup:
- Na zahriatie si rozohrejte olivový olej na panvici na stredne veľkom ohni a opekajte bravčovú krkovičku z oboch strán, až kým nenadobudne zlatohnedú farbu. Vyberte ju z panvice a odložte na stranu.
- Vo výpeku na panvici orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nežiadú zlatú farbu.
- Pridajte paradajkový pretlak, horčicu a med. Dobré premiešajte.
- Nalejte do vývaru a vína, primiešajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechajte zmes zovrieť.
- Vráťte bravčovú krkovičku na panvicu, zakryte a nechajte dusiť na miernom ohni asi 1-1,5 hodiny, alebo kým mäso nebude jemne mäkké a ľahko sa dá bočné vidieť.
- Po uvaríte bravčovú krkovičku vyberte z panvy a nechajte ju odpočívať na krátky čas. Vývar môžete zahustiť pridávaním trochu múky, ak je to potrebné.
- Pred servírovaním nakrájajte bravčovú krkovičku na plátky a podávajte so zemiakovým pyré alebo ryžou, poliatu zvyšnou šťavou.
Dúfam, že vám tento recept poslúži! Dobrú chuť!