Bravčová krkovička na šťave

Tu máte recept na bravčovú krkovičku na šťave:

Suroviny:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice medu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička na šťave

Postup:

  1. Na zahriatie si rozohrejte olivový olej na panvici na stredne veľkom ohni a opekajte bravčovú krkovičku z oboch strán, až kým nenadobudne zlatohnedú farbu. Vyberte ju z panvice a odložte na stranu.
  2. Vo výpeku na panvici orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nežiadú zlatú farbu.
  3. Pridajte paradajkový pretlak, horčicu a med. Dobré premiešajte.
  4. Nalejte do vývaru a vína, primiešajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechajte zmes zovrieť.
  5. Vráťte bravčovú krkovičku na panvicu, zakryte a nechajte dusiť na miernom ohni asi 1-1,5 hodiny, alebo kým mäso nebude jemne mäkké a ľahko sa dá bočné vidieť.
  6. Po uvaríte bravčovú krkovičku vyberte z panvy a nechajte ju odpočívať na krátky čas. Vývar môžete zahustiť pridávaním trochu múky, ak je to potrebné.
  7. Pred servírovaním nakrájajte bravčovú krkovičku na plátky a podávajte so zemiakovým pyré alebo ryžou, poliatu zvyšnou šťavou.

Dúfam, že vám tento recept poslúži! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *