Mleté bravčové bifteky

Ak máte chuť na mleté bifteky z bravčového mäsa, mám pre vás skvelý recept:

Potrebujete:

  • 500 g bravčového mäsa na mletie
  • 1 veľkú cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanej chlebovej stvrdnutiny
  • 2 lyžice soľanky (kečup, worcestershire omáčka alebo iná obľúbená omáčka podľa chuti)
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • olivový olej na pečenie

Postup:

  1. V mise zmiešajte mleté bravčové mäso, cibuľu, cesnak, vajce, chlebovú stvrdnutinu a soľanku.
  2. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie pekne spojili.
  3. Ochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  4. Formujte mleté mäso do biftekových plátok podľa vášej preferencie.
  5. V panvici s olivovým olejom opatrne opražte bifteky z každej strany, kým nebude pečené mäso vnútri dosiahnuť správnu teplotu – asi 70 stupňov Celzia.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako je zemiakovo-šalátový prívarok alebo opekané zemiaky.

Dúfam, že si váš chutný a jednoduchý mletý bravčový biftek vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *