Bravčový perkelt s lečom

Recept na bravčový perkelt s lečom:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (na kocky)
  • 1 veľká cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 pohár leča (namočeného cez noc a prepláchnutého)
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie
  • 1 pohár vody

 

Bravčový perkelt s lečom

Postup:

  1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  2. Pridajte bravčové mäso a smažte, kým nezmení farbu z vonkajšej strany.
  3. Do hrnca pridajte sladkú papriku a mletú rascu, premiešajte a za miešania nechajte zeleninu a korenie nasávať do mäsa.
  4. Pridajte leč a paradajkový pretlak, znížte teplotu a varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 1,5 hodiny, kým sa mäso a leč zmäknú.
  5. V prípade potreby pridajte trochu vody, ak sa omáčka príliš riedi alebo necháva variť otvorený hrniec, ak je omáčka príliš hustá.
  6. Počas varenia občasne premiešajte a skúste omáčku, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Keď je mäso mäkké a leč mäkká, perkelt je pripravený.
  8. Podávajte s knedľami alebo vareným zemiakovým pyré.

Dúfam, že tento recept na bravčový perkelt s lečom vám bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *