Bravčové mäso na zelenine a ryža

Tu je recept na bravčové mäso na zelenine a ryžu:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (rezy alebo kocky)
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, na kolieska nakrájané
  • 1 paprika, nakrájaná na pásiky
  • 1 cuketa, nakrájaná na plátky
  • 200 g hrášku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 šálky ryže
  • 4 šálky vody

 

Bravčové mäso na zelenine a ryža

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  2. Pridajte bravčové mäso a vyprážajte ho, kým nezmení farbu na vonkajšej strane.
  3. Pridajte mrkvu, papriku, cuketu a hrášok. Orestujte zeleninu, kým sa mierne zmäkne.
  4. Pridajte soľ, čierne korenie a vodu. Zakryte hrniec a varíme, kým mäso nie je úplne mäkké a zelenina je krásne mäkká.
  5. V samostatnom hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale.
  6. Podávajte bravčové mäso s zeleninou na ryži. Môžete to ozdobiť čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenom.

Dobrú chuť! Ak potrebujete ďalšie recepty alebo máte nejaké iné otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie

Na bravčové mäso:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. stehno alebo karé), nakrájaného na kúsky
  • 2 cibule, nakrájané na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 200 ml bujónu alebo vody

Na ryžu:

  • 200 g ryže
  • 400 ml vody
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Príprava ryže:

    • Pred varením ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob.
    • V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a ryžu. Znížte teplotu na minimum, zakryte pokrievkou a varte 15-20 minút, kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Potom ju odstavte a nechajte prikrytú ešte niekoľko minút.
  2. Príprava bravčového mäsa:

    • Na panvici alebo v hlbokom hrnci zohrejte rastlinný olej na strednej teplote.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť.
    • Pridajte nakrájané bravčové mäso a restujte, až kým nie je zlatohnedé. Osolte a okoreňte čiernym korením.
    • Pridajte mrkvu, papriku a šampiňóny a restujte ďalších 5-7 minút.
    • Posypte mletou paprikou a pridajte bobkový list. Následne zalejte bujónom alebo vodou, premiešajte a privedzte do varu.
    • Znížte teplotu, zakryte pokrievkou a varte na slabšom ohni asi 30-40 minút, kým je mäso mäkké.
  3. Servírovanie:

    • Na tanier servírujte porciu ryže a na ňu navrstvite hovädzie mäso so zeleninou.
    • Podľa chuti môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *