Tu je recept na bravčové mäso na zelenine a ryžu:
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa (rezy alebo kocky)
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, na kolieska nakrájané
- 1 paprika, nakrájaná na pásiky
- 1 cuketa, nakrájaná na plátky
- 200 g hrášku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 šálky ryže
- 4 šálky vody
Bravčové mäso na zelenine a ryža
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridajte bravčové mäso a vyprážajte ho, kým nezmení farbu na vonkajšej strane.
- Pridajte mrkvu, papriku, cuketu a hrášok. Orestujte zeleninu, kým sa mierne zmäkne.
- Pridajte soľ, čierne korenie a vodu. Zakryte hrniec a varíme, kým mäso nie je úplne mäkké a zelenina je krásne mäkká.
- V samostatnom hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale.
- Podávajte bravčové mäso s zeleninou na ryži. Môžete to ozdobiť čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenom.
Dobrú chuť! Ak potrebujete ďalšie recepty alebo máte nejaké iné otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie
Na bravčové mäso:
- 500 g bravčového mäsa (napr. stehno alebo karé), nakrájaného na kúsky
- 2 cibule, nakrájané na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 bobkový list
- 200 ml bujónu alebo vody
Na ryžu:
- 200 g ryže
- 400 ml vody
- soľ podľa chuti
Postup
-
Príprava ryže:
- Pred varením ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob.
- V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a ryžu. Znížte teplotu na minimum, zakryte pokrievkou a varte 15-20 minút, kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Potom ju odstavte a nechajte prikrytú ešte niekoľko minút.
-
Príprava bravčového mäsa:
- Na panvici alebo v hlbokom hrnci zohrejte rastlinný olej na strednej teplote.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť.
- Pridajte nakrájané bravčové mäso a restujte, až kým nie je zlatohnedé. Osolte a okoreňte čiernym korením.
- Pridajte mrkvu, papriku a šampiňóny a restujte ďalších 5-7 minút.
- Posypte mletou paprikou a pridajte bobkový list. Následne zalejte bujónom alebo vodou, premiešajte a privedzte do varu.
- Znížte teplotu, zakryte pokrievkou a varte na slabšom ohni asi 30-40 minút, kým je mäso mäkké.
-
Servírovanie:
- Na tanier servírujte porciu ryže a na ňu navrstvite hovädzie mäso so zeleninou.
- Podľa chuti môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!