Tu je recept na bravčové mäso na zelenine a ryžu:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (rezy alebo kocky)
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, na kolieska nakrájané
  • 1 paprika, nakrájaná na pásiky
  • 1 cuketa, nakrájaná na plátky
  • 200 g hrášku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 šálky ryže
  • 4 šálky vody

 

Bravčové mäso na zelenine a ryža

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  2. Pridajte bravčové mäso a vyprážajte ho, kým nezmení farbu na vonkajšej strane.
  3. Pridajte mrkvu, papriku, cuketu a hrášok. Orestujte zeleninu, kým sa mierne zmäkne.
  4. Pridajte soľ, čierne korenie a vodu. Zakryte hrniec a varíme, kým mäso nie je úplne mäkké a zelenina je krásne mäkká.
  5. V samostatnom hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale.
  6. Podávajte bravčové mäso s zeleninou na ryži. Môžete to ozdobiť čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenom.

Dobrú chuť! Ak potrebujete ďalšie recepty alebo máte nejaké iné otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *