Tu je recept na bravčové mäso na zelenine a ryžu:
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa (rezy alebo kocky)
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, na kolieska nakrájané
- 1 paprika, nakrájaná na pásiky
- 1 cuketa, nakrájaná na plátky
- 200 g hrášku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 šálky ryže
- 4 šálky vody
Bravčové mäso na zelenine a ryža
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridajte bravčové mäso a vyprážajte ho, kým nezmení farbu na vonkajšej strane.
- Pridajte mrkvu, papriku, cuketu a hrášok. Orestujte zeleninu, kým sa mierne zmäkne.
- Pridajte soľ, čierne korenie a vodu. Zakryte hrniec a varíme, kým mäso nie je úplne mäkké a zelenina je krásne mäkká.
- V samostatnom hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale.
- Podávajte bravčové mäso s zeleninou na ryži. Môžete to ozdobiť čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenom.
Dobrú chuť! Ak potrebujete ďalšie recepty alebo máte nejaké iné otázky, neváhajte sa opýtať.