Bravčový mešec s omáčkou tzatziki je skvelá kombinácia chutí a vôní, ktorá poteší vaše chuťové bunky. Tento jednoduchý a chutný recept je ideálny na prípravu doma. Tu je postup, ako si ho pripraviť:

Suroviny:
– 500 g bravčového mäsa (plátky bravčového mäsa)
– 1 červená cibuľa (nasekaná)
– 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Olivový olej
– 1 citrón (šťava)

Omáčka tzatziki:
– 1 uhorka (nastrúhaná)
– 250 ml gréckeho jogurtu
– 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
– Štipka soli
– Štipka čierneho korenia
– Čerstvá nasekaná mäta

 

Bravčový mešec s omáčkou tzatziki

Postup:

1. Najprv si pripravíme mäso. Plátky bravčového mäsa osolíme, okoreníme a necháme krátko marinovať v zmesi olivového oleja, citrónovej šťavy, nasekaného cesnaku a cibule.

2. Na panvici s trochou olivového oleja opiečeme plátky bravčového mäsa z oboch strán dozlatista.

3. Medzitým si pripravíme omáčku tzatziki. Nastrúhanú uhorku vytlačíme z nadbytočnej vody a zmiešame ju s gréckym jogurtom, cesnakom, soľou, korením a nasekanou mätou.

4. Hotové plátky bravčového mäsa podávame spolu s omáčkou tzatziki a prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *