Kuracie prsia do rúry

Pripravte si túto jednoduchú a chutnú receptúru na kuracie prsia do rúry:

Suroviny:

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica cesnaku v prášku
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • Čerstvá bylinka na posypanie (napríklad tymián, rozmarín, petržlen)

 

Kuracie prsia do rúry

  1. Rúru predohrejte na 200 stupňov Celzia.
  2. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou.
  3. V miske zmiešajte olivový olej, cesnakový prášok, mletú papriku, soľ a korenie.
  4. Masťou potrite kuracie prsia z oboch strán a nechajte marinovať aspoň 15 minút.
  5. Vložte kuracie prsia na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým nebudú vnútri dostatočne prepečené a na povrchu zlatisté.
  6. Na konci pečenia môžete prsia ešte pár minút opekať pod grilom, aby povrch získal krásnu kôrku.
  7. Po vybratí z rúry nechajte prsia chvíľu odpočinúť a potom ich plátkykrájte.
  8. Posypte čerstvými bylinkami a servírujte s prílohou podľa vlastného výberu.

Pár tipov:

  • Kuracie prsia môžete servírovať s restovanou zeleninou, ryžou, zemiakovou kašou alebo šalátom.
  • Ak chcete mať kuracie prsia extra šťavnaté, môžete ich pred pečením namočiť do marinády na niekoľko hodín alebo cez noc v chladničke.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *