Teľacie mäso na šťave

Tu je recept na teľacie mäso na šťave:

Suroviny:

  • 500 g teľacieho mäsa (prednostne plece alebo hruď)
  • 2 cibuľky
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 1 pohár červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie

 

Teľacie mäso na šťave

Postup:

  1. Teľacie mäso nakrájame na hrubé kocky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci zohrejeme olej a orestujeme mäso zo všetkých strán, kým nezhnedne.
  3. V mäse vytvoríme vľavo hlbokú dieru a pridáme na nej pokrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  4. Zalejeme vývarom a vínom a pridáme bobkové listy, pretlak a ďalšie korenie.
  5. Necháme zmes zovrieť a potom zmenšíme teplotu na minimum. Prikryjeme hrniec a necháme mäso dusiť asi 2 až 3 hodiny, kým nebude mäkké a šťavnaté.
  6. Počas dusenia pravidelne premiešavame a pridávame vodu alebo vývar, ak sa nám zdá, že je zmes príliš hustá.
  7. Po upečení mäso z hrnca necháme odpočinúť asi 10 minút a potom ho servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu. Môžete ho podávať s knedľou, cestovinami alebo pečenými zemiakmi.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutného teľacieho mäsa na šťave!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *