Kuracie soté so šampiňónmi

Recept na kuracie sote so šampiňónmi.

Suroviny:

  • 500g kuracieho mäsa (filet)
  • 250g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie soté so šampiňónmi

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké pásiky alebo kocky.
  2. Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. Na panvici s rozpáleným olejom orestujte cibuľu a cesnak, až sa zľahka zosklovatia.
  4. Pridajte kuracie mäso a orestujte ho z každej strany dozlatista.
  5. Do panvice pridajte šampiňóny a orestujte ich spolu s mäsom, kým nezhnednú a zmäknú.
  6. Ochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Na záver ozdobte pokrm jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
  8. Kuracie sote so šampiňónmi môžete podávať s ryžou, cestovinami alebo pečivom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *