Ak chcete pripraviť marinované kuracie krídla v mede, môžete postupovať nasledovne:
Potrebné suroviny:
- 1 kg kuracích krídiel
- 3 lyžice medu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- rastlinný olej na pečenie
Marinované kuracie krídla v mede
Postup:
- V miske alebo vrecúšku zmiešajte med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Tento zmes nazveme marináda.
- Kuracie krídla dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
- Vložte kuracie krídla do misky a zalejte ich marinádou. Dobre premiešajte, aby boli krídla rovnomerne potreté marinádou. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín alebo cez noc.
- Pripravte si plech alebo pekáč a potrite ho rastlinným olejom. Týmto sa zabráni priľnutiu krídel k pekáču.
- Ohrejte rúru na 200 °C.
- Rozložte marinované kuracie krídla na pripravený plech a pečte ich v rúre asi 20-25 minút, alebo kým nie sú pekne zlatohnedé a dobre prepečené.
- Ak máte radi viac karamelizovanú chuť, môžete krídla počas pečenia občas potrieť zvyšnou marinádou.
- Po upečení nechajte krídla krátko vychladnúť a servírujte s prílohou podľa vášho výberu.
Dúfam, že si pochutnáte na týchto marinovaných kuracích krídlach v mede. Dobrú chuť!