Nasledujú štyri dlhšie a obsiahlejšie recepty na baraní rebierka na spôsob Carignam:
Recept 1: Baraní rebierka na spôsob Carignam s bylinkovou kôrou
Suroviny:
- 1 kg baraních rebierok
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- čerstvé bylinky (napr. rozmarín, tymián, šalvia – nasekané)
- olivový olej
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Rebierka osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
- V miske zmiešame nasekaný cesnak, bylinky a olivový olej, aby sme vytvorili pastu.
- Rebyčky potrieme pripravenou pastou z cesnaku a byliniek.
- Marinujeme ich v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však cez noc.
- Pripravíme si gril na stredne vysokú teplotu.
- Rebierka grilujeme asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajúc, kým nebudú pekne hnedé a vnútorná teplota dosiahne aspoň 70 °C.
Recept 2: Sladko-kyslá baranina na grile
Suroviny:
- 1 kg baraních rebierok
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná na pásiky)
- 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 4 lyžice ketchupu
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Rebierka osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
- V miske zmiešame cibuľu, cesnak, ketchup, med, jablčný ocot, sójovú omáčku a olivový olej na prípravu marinády.
- Rebyčky vložíme do nádoby a potrieme marinádou z predošlého kroku. Necháme ich v chladničke marinovať aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc.
- Pripravíme si gril na stredne vysokú teplotu.
- Rebierka grilujeme asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajúc, kým nebudú pekne hnedé a vnútorná teplota dosiahne aspoň 70 °C.
Baranie rebierka na spôsob Carignam
Recept 3: Baraní rebierka na spôsob Carignam s medovou glazúrou
Suroviny:
- 1 kg baraních rebierok
- 4 lyžice medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Rebierka osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
- V miske zmiešame med, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku, olej a citrónovú šťavu na prípravu glazúry.
- Rebyčky potrieme pripravenou glazúrou z predošlého kroku.
- Marinujeme ich v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
- Pripravíme si gril na stredne vysokú teplotu.
- Rebierka grilujeme asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajúc, kým nebudú pekne hnedé a vnútorná teplota dosiahne aspoň 70 °C.
Recept 4: Kari baranina na grile
Suroviny:
- 1 kg baraních rebierok
- 4 lyžice kari pasty
- 2 lyžice jogurtu
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Rebierka osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
- V miske zmiešame kari pastu, jogurt, olivový olej a citrónovú šťavu na prípravu marinády.
- Rebyčky potrieme marinádou z predošlého kroku.
- Marinujeme ich v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
- Pripravíme si gril na stredne vysokú teplotu.
- Rebierka grilujeme asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajúc, kým nebudú pekne hnedé a vnútorná teplota dosiahne aspoň 70 °C.
Dobrú chuť!