Baranie rebierka na spôsob Carignam

Nasledujú štyri dlhšie a obsiahlejšie recepty na baraní rebierka na spôsob Carignam:

Recept 1: Baraní rebierka na spôsob Carignam s bylinkovou kôrou

Suroviny:

  • 1 kg baraních rebierok
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • čerstvé bylinky (napr. rozmarín, tymián, šalvia – nasekané)
  • olivový olej
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Rebierka osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
  2. V miske zmiešame nasekaný cesnak, bylinky a olivový olej, aby sme vytvorili pastu.
  3. Rebyčky potrieme pripravenou pastou z cesnaku a byliniek.
  4. Marinujeme ich v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však cez noc.
  5. Pripravíme si gril na stredne vysokú teplotu.
  6. Rebierka grilujeme asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajúc, kým nebudú pekne hnedé a vnútorná teplota dosiahne aspoň 70 °C.

Recept 2: Sladko-kyslá baranina na grile

Suroviny:

  • 1 kg baraních rebierok
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na pásiky)
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 4 lyžice ketchupu
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Rebierka osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
  2. V miske zmiešame cibuľu, cesnak, ketchup, med, jablčný ocot, sójovú omáčku a olivový olej na prípravu marinády.
  3. Rebyčky vložíme do nádoby a potrieme marinádou z predošlého kroku. Necháme ich v chladničke marinovať aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc.
  4. Pripravíme si gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Rebierka grilujeme asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajúc, kým nebudú pekne hnedé a vnútorná teplota dosiahne aspoň 70 °C.

 

Baranie rebierka na spôsob Carignam

Recept 3: Baraní rebierka na spôsob Carignam s medovou glazúrou

Suroviny:

  • 1 kg baraních rebierok
  • 4 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Rebierka osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
  2. V miske zmiešame med, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku, olej a citrónovú šťavu na prípravu glazúry.
  3. Rebyčky potrieme pripravenou glazúrou z predošlého kroku.
  4. Marinujeme ich v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
  5. Pripravíme si gril na stredne vysokú teplotu.
  6. Rebierka grilujeme asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajúc, kým nebudú pekne hnedé a vnútorná teplota dosiahne aspoň 70 °C.

Recept 4: Kari baranina na grile

Suroviny:

  • 1 kg baraních rebierok
  • 4 lyžice kari pasty
  • 2 lyžice jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Rebierka osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
  2. V miske zmiešame kari pastu, jogurt, olivový olej a citrónovú šťavu na prípravu marinády.
  3. Rebyčky potrieme marinádou z predošlého kroku.
  4. Marinujeme ich v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
  5. Pripravíme si gril na stredne vysokú teplotu.
  6. Rebierka grilujeme asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajúc, kým nebudú pekne hnedé a vnútorná teplota dosiahne aspoň 70 °C.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *