Kuracie stehná v jemnej misa sa stále viac stávajú obľúbeným jedlom medzi ľuďmi, či už ako rýchly obed alebo večera s celou rodinou. Príprava tohoto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla, takže ho môžete pripraviť aj vtedy, keď nemáte veľa času či chuť na komplikované recepty.

Na prípravu kuracích stehien v jemnej mise budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– soľ
– mleté čierne korenie
– sladká paprika
– cesnakový prášok
– olej
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 1 zelená paprika
– 1 červená paprika
– 2 paradajky
– 200 ml kuracieho vývaru
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica masla
– petržlenová vňať

 

Kuracie stehná v jenskej mise

Postup prípravy:
1. Kuracie stehná očistite, opláchnite a osušte papierovou utierkou. Potom ich osolte, okoreňte mletým korením, sladkou paprikou a cesnakovým práškom.
2. V hrnci rozohrejte olej a opečte na ňom kuracie stehná z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberte z hrnca a dajte na tanier.
3. Do rovnakého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, pokrájanú mrkvu a papriky a orestujte do zmäkčenia zeleniny.
4. Pridajte k zelenine kuracie stehná, zaliate kuracím vývarom a nechajte dusiť pod pokrievkou asi 20 minút, kým sa mäso nezmäkne.
5. Múku premiešajte s maslom a pridajte do hrnca s kuracím mäsom. Premiešajte a nechajte omáčku ešte chvíľu povariť.
6. Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Kuracie stehná v jemnej mise sa skvelo hodí k ryži či cestovinám. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *