Ak máte chuť na lahodné jedlo, môžete si pripraviť kuracie štvrte s čerstvými paradajkami. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrte
- 4 čerstvé paradajky
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvlené
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja
Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami
Postup:
- Zahrejte si panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte olivový olej.
- Osolte a okoreňte kuracie štvrte z oboch strán a opečte ich v panvici asi 6-8 minút, kým nebudú zlatisté a dobre prepečené.
- Počas pečenia pridajte nakrájanú cibuľu a nakrájané paradajky do panvice. Pridajte aj rozdrvlený cesnak.
- Znížte teplotu a dusite jedlo asi 10-15 minút, kým kuracie mäso nezmäkne a paradajky sa uvaria.
- Počas dusenia občas premiešajte a ochutnajte, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou, zemiakovým pyré alebo cestovinou.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto jednoduchom a chutnom jedle!
2)
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích štvrťí (stehien a pŕs)
- 500 g čerstvých paradajok (môžete použiť aj cherry paradajky)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2-3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného oregána (alebo čerstvý, ak máte)
- Čerstvá bazalka na ozdobu (voliteľne)
Postup:
-
Príprava surovín: Rúru predhrejte na 200 °C. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Paradajky umyte a nakrájajte na polovice (ak používate veľké paradajky, nakrájajte ich na kocky).
-
Opečenie kuracích štvrťí: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Kuracie štvrte osoľte a okoreňte čiernym korením z oboch strán. Opečte ich na panvici z každej strany asi 5-7 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Príprava omáčky: Na tej istej panvici (prípadne môžete použiť aj inú) pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezačne byť zlatistá.
-
Pridanie paradajok: Do panvice pridajte nakrájané paradajky a sušené oregano. Nechajte ich variť 5-10 minút, kým nezmäknú a nevytvoria omáčku.
-
Spojenie všetkého: Opečené kuracie štvrte preneste do pekáča. Na vrch nalejte paradajkovú zmes. Zakryte alobalom alebo pokrievkou.
-
Pečenie: Pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým nie sú kuracie mäso upečené a šťavnaté (vnútorná teplota by mala dosiahnuť približne 75 °C).
-
Podávanie: Po upečení vyberte z rúry a nechajte chvíľu odpočinúť. Podávajte teplé, ozdobené čerstvou bazalkou spolu s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo ryža.
Dobrú chuť!