Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami

Ak máte chuť na lahodné jedlo, môžete si pripraviť kuracie štvrte s čerstvými paradajkami. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrte
  • 4 čerstvé paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvlené
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami

Postup:

  1. Zahrejte si panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte olivový olej.
  2. Osolte a okoreňte kuracie štvrte z oboch strán a opečte ich v panvici asi 6-8 minút, kým nebudú zlatisté a dobre prepečené.
  3. Počas pečenia pridajte nakrájanú cibuľu a nakrájané paradajky do panvice. Pridajte aj rozdrvlený cesnak.
  4. Znížte teplotu a dusite jedlo asi 10-15 minút, kým kuracie mäso nezmäkne a paradajky sa uvaria.
  5. Počas dusenia občas premiešajte a ochutnajte, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  6. Podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou, zemiakovým pyré alebo cestovinou.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto jednoduchom a chutnom jedle!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích štvrťí (stehien a pŕs)
  • 500 g čerstvých paradajok (môžete použiť aj cherry paradajky)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregána (alebo čerstvý, ak máte)
  • Čerstvá bazalka na ozdobu (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava surovín: Rúru predhrejte na 200 °C. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Paradajky umyte a nakrájajte na polovice (ak používate veľké paradajky, nakrájajte ich na kocky).

  2. Opečenie kuracích štvrťí: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Kuracie štvrte osoľte a okoreňte čiernym korením z oboch strán. Opečte ich na panvici z každej strany asi 5-7 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

  3. Príprava omáčky: Na tej istej panvici (prípadne môžete použiť aj inú) pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezačne byť zlatistá.

  4. Pridanie paradajok: Do panvice pridajte nakrájané paradajky a sušené oregano. Nechajte ich variť 5-10 minút, kým nezmäknú a nevytvoria omáčku.

  5. Spojenie všetkého: Opečené kuracie štvrte preneste do pekáča. Na vrch nalejte paradajkovú zmes. Zakryte alobalom alebo pokrievkou.

  6. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým nie sú kuracie mäso upečené a šťavnaté (vnútorná teplota by mala dosiahnuť približne 75 °C).

  7. Podávanie: Po upečení vyberte z rúry a nechajte chvíľu odpočinúť. Podávajte teplé, ozdobené čerstvou bazalkou spolu s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo ryža.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *